Een tortilla maken doe je zo. Investeer even tijd in het langzaam garen van de inktvis, dan wordt hij het malst. De frisse mango-avocadosalsa maakt het helemaal af.
langzaam gestoofde inktvis, verse mango-avocadosalsa en basilicum
hoofdgerecht | 4 personen
1 kg inktvis, schoongemaakt*
scheutje olijfolie
1 rode of groene chilipeper, in ringen
limoenpartjes, voor erbij
2 el peterselie, fijngehakt
klontje boter
bosje koriander, grof gehakt (± 10 g)
mango-avocadosalsa
1 rijpe avocado, in mini-blokjes
1 kleine mango of ½ grote, in mini-blokjes
1 kleine rode ui, gesnipperd
het sap van 2 limoenen
bosje basilicum, in dunne reepjes
Verwarm de oven voor op 100°C. Doe de (ontdooide) inktvis, een scheutje olijfolie, de chilipeper, wat zout en versgemalen peper in een ovenvaste braadpan met deksel of ovenschaal, dek af met aluminiumfolie en zet de pan in de oven.
Maak intussen de salsa. Meng alle ingrediënten met elkaar en laat ± 30 min. staan zodat de smaken kunnen intrekken.
Prik na ± 2 uur even in de inktvis om te zien of ze beetgaar zijn. Pers limoen erover, roer een klontje boter erdoor en bestrooi met peterselie en koriander. Eet meteen warm uit de oven of koud op een tortilla, met de mangoavocadosalsa en een partje limoen erbij.
* Vraag de visboer de inktvis schoon te maken.
Bereiden ± 15 min. / oven ± 2 uur
RECEPTEN, STYLING, ILLUSTRATIES EN BEREIDING YVETTE VAN BOVEN FOTOGRAFIE OOF VERSCHUREN BEWERKING DOSIA BREWER
Bestel nu delicious. hét visboek! Het boek staat vol inspirerende gerechten met vis, schaal- en schelpdieren. Bestel het hier in onze webshop!