pannenkoeken met boerenkool en nagelkaas

Wil jij een keer wat anders? Pak dan uit met deze bijzondere pannenkoeken met boerenkool, Friese nagelkaas en Zeeuwse keukenstroop.

Ook zin in alleen boerenkool? Maak dan deze boerenkoolpasta met pesto.

Pannenkoeken met boerenkool en nagelkaas

hoofdgerecht | 4 personen | v

200 g zelfrijzend bakmeel
2 eieren
500 ml melk
4 el olijfolie
2 uien, fijngesneden
150 g boerenkool, fijngesneden
2 el boter
175 g Friese nagelkaas, geraspt
8 el Zeeuwse keukenstroop

Verwarm de oven voor op 200ºC.

Zeef de bloem met snuf zout boven een ruime kom. Breek de eieren in een kuiltje, voeg de melk en de helft van de olie toe. Klop met een mixer tot een glad beslag. Laat het beslag even rusten.

Verhit de resterende olie in een hapjespan, bak de ui ± 5 min. Voeg de boerenkool en 5 el water toe. Breng op smaak met zout en peper. Leg een deksel op de pan en stoof de boerenkool ± 10 min. Giet af en laat uitlekken.

Bak van het beslag 8 grote pannenkoeken. Verhit een beetje boter in de koekenpan. Schep een dun laagje beslag in de pan. Bak de pannenkoek ± 3 min. draai om met een spatel en bak de andere kant ook nog eens ± 2 min. Doe hetzelfde met het resterende beslag. Leg een pannenkoek op een bakplaat met bakpapier. Schep een beetje van de boerenkool op een pannenkoek. Strooi wat kaas over de boerenkool. Klap de pannenkoek dubbel. Doe hetzelfde met de andere zeven pannenkoeken. Strooi nog wat kaas bovenop de pannenkoeken. Zet de bakplaat nog 10 min. in de oven. Verdeel de pannenkoeken over 4 borden. Schep de stroop erover.

Bereiden ± 35 min. / oven ± 10 min.

RECEPT YOLANDA VAN DER JAGT FOTOGRAFIE ERIC VAN LOKVEN STYLING CYN FERDINANDUS

boerenkool-nagelkaas-pannenkoeken-delicious