cantharellentaartje met brie en salade

Een van onze favoriete recepten uit de rubriek familietijd, waarin Janneke Philippi makkelijke en verrassende weekmenu’s samenstelt. Dit canthareltaartje is een feestje om op te eten!

canthareltaartje met brie & salade met honingnoten
hoofdgerecht | 4 personen | v

4 plakken bladerdeeg (diepvries)
6 eieren
250 ml crème fraîche
1 takje dragon, fijngesneden
5 el olijfolie
500 g cantharellen, schoongeveegd
150 g boerenbrie, in plakken
50 g walnoten
1-2 tl vloeibare honing
75 g fijne slamelange
1 sjalot, in reepjes 1 el rodewijnazijn
ook nodig: 4 quichevormpjes 15 cm Ø,  ingevet

Zo maak je een cantharellentaartje:
Verwarm de oven voor op 200ºC. Rol elk plakje deeg iets groter uit, zodat het in de vormpjes past. Bekleed de vormpjes ermee. Klop de eieren los. Klop er de crème fraîche met de dragon en zout en peper naar smaak door.

Verhit in een koekenpan 3 el olijfolie. Bak de cantharellen in 4 min. beetgaar. Verdeel de cantharellen met de brie over de deegbodems. Schenk het ei-roommengsel erover. Bak de cantharellentaartjes in de voorverwarmde oven in 25-30 min. goudbruin en gaar.

Rooster intussen in de koekenpan de walnoten 2 min. Voeg de honing toe. Laat de honing al omscheppend smelten, goudbruin kleuren en aan de noten ‘plakken’. Meng de slamelange met de sjalot, de azijn, de rest van de olijfolie en zout en peper naar smaak.

Neem de cantharellentaartjes uit de vormpjes en leg ze op 4 borden. Schep er wat salade bij. Verdeel de honingnoten over de salade.

Bereiden ± 25 min. / oven ± 25-30 min.

RECEPTEN, STYLING EN BEREIDING JANNEKE PHILIPPI  FOTOGRAFIE SERGE PHILIPPI BEWERKING TRUDELIES SCHOUTEN

Nóg meer delicious.recepten ontvangen? Bestel nummer 2 van delicious. vóór 16:00 uur en krijg deze morgen al thuisgestuurd

cantharellentaartje-delicious