Easy, maar zo lekker! Deze pompoencurry met linzen en paddenstoelen. De frisse smaak van het kaffirlimoenblad geeft de curry een boost.
curry van pompoen, linzen en paddenstoelen
hoofdgerecht | 4 personen v
2 el arachide- of zonnebloemolie
1 ui, fijngesneden
2 tenen knoflook, fijngesneden
3 el geraspte gemberwortel
2 kaffir limeblaadjes*, ragfijn gesneden
75 g rode currypasta
1 el tomatenpuree
250 g kleine champignons, gehalveerd
2 trostomaten, in partjes
400 g linzen uit blik, afgespoeld en uitgelekt
400 ml kokosmelk (blik)
800 g pompoen, geschild, in blokjes van ± 2 cm
150 g spinazieblaadjes
ook nodig: gestoomde rijst, koriander- blaadjes en in dunne ringen gesneden rode peper, voor serveren
Verhit de olie in een grote pan, op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak 3-4 min. of tot hij zacht is. Voeg de knoflook, gember, kaffir limoenblaadjes, currypasta en tomatenpuree toe en bak 1-2 min. tot het geurt. Voeg de champignons en tomaatpartjes toe en roerbak ze 2-3 min. Voeg dan de linzen en kokosmelk toe. Spoel het blik kokosmelk met 125 ml water en voeg toe aan de pan.
Zet het vuur hoger en breng alles zachtjes aan de kook. Breng op smaak met zout en peper en kook nog 5-6 min. Voeg de pompoen toe en kook 10 min. tot net gaar. Roer de spinazie door de pompoencurry en verhit nog 1 min. tot de blaadjes zacht zijn.
Serveer de pompoencurry bestrooid met koriander en rode peper en de gestoomde rijst.
* Kaffir lime- of kaffirlimoenblad is te koop bij de meeste toko’s (koelvak of diepvries).
Bereiden ± 50 min.
RECEPTEN WARREN MENDES FOTOGRAFIE BEN DEARNLEY, MARK ROPER (KARBONADE) STYLING DAVID MORGAN, BERNIE SMITHIES (KARBONADE) BEWERKING BAS ROBBEN