pompoensoep met hollandse garnalen en pompoenpitten

pompoensoep met hollandse garnalen en pompoenpitten

Pompoenliefhebbers opgelet! Chef-kok Niven Kunz maakte deze heerlijke comfortmaaltijd met pompoensoep, Hollandse garnaaltjes met pompoenpitten.

pompoensoep en Hollandse garnaaltjes met pompoenpitten
voorgerecht | 4 personen

75 ml zonnebloemolie
1 zoete ui, fijngesneden
30 g gember, geschild en in plakjes gesneden
¼ rode peper, zaad verwijderd en gesneden
1 teentje knoflook, gekneusd
1 stengel sereh, gekneusd en in stukken
½ kg flespompoen, in stukken gesneden
250 ml vers sinaasappelsap
½ l groentebouillon
1 stokbrood
8 el Hollandse garnalen, handgepeld (bij goede visboer)
1 el pompoenpitten
ook nodig: staafmixer, blender, steekring

Verhit de helft van de zonnebloemolie en bak de ui, gember, rode peper, knoflook en sereh ± 5 min. Voeg de pompoen toe. Blus af met de sinaasappelsap en groentebouillon. Kook de soep gaar in ± 20 min. Pureer met een staafmixer. Zeef de soep en kook in ± 10 min. in tot de helft. Breng op smaak met zout en peper.

Snijd 6 mooie plakjes stokbrood en steek of snijd er mooie ronde croutons uit. Verhit de rest van de zonnebloemolie. Bak de croutons krokant en goudbruin. Verdeel de soep over kommen. Schep wat croutons, Hollandse garnaaltjes en pompoenpitten op de soep.

Bereiden ± 45 min

RECEPTEN EN BEREIDING  NIVEN KUNZ & TEAM  STYLING JAN WILLEM VAN RIEL  FOTOGRAFIE ERNIE ENKELAAR  PRODUCTIE MERIJN TOL