aardappels in tijm-zoutkorst

aardappels in tijm-zoutkorst

Ideaal als bijgerecht naast de barbecue: aardappels uit de oven. delicious.friend Yolanda: ‘Aardappels in zoutkorst maken, is echt iets voor het weekend. Door de schil blijft de aardappelsmaak goed bewaard. Eet ze met een fris-zure kruidenroom of crème fraîche met mosterd, gril er lekkere worstjes bij en maak een radijssalade.’

conversieblokjes

aardappels in tijm-zoutkorst

bijgerecht | 4 personen v

1 bosje radijs, in plakjes, loof fijngesneden
sap en rasp van 1 (bio)citroen
10 g platte peterselie, fijngesneden
2 kg zeezout
2 eiwitten
10 takjes tijm
750 g aardappels: kruimig, roseval- en truffelaardappels
1 bekertje zure room

Doe de plakjes radijs, citroensap en peterselie met wat zout in een kommetje en zet apart om te marineren.

Verwarm de oven voor op 220ºC. Roer het zout en eiwit door elkaar met je vingers tot het als nat zand aanvoelt. Strooi een laag zout van ± 2 cm in een ovenschaal. Leg de takjes tijm erop. Leg de aardappels er naast elkaar op. Strooi de rest van het zout erover. Druk het zout rondom de aardappels goed aan. Zet de ovenschaal in het midden van de oven en rooster de aardappels in ± 50 min. gaar. Haal de ovenschaal uit de oven en laat ± 10 min. rusten. Breek de korst open en haal de aardappels eruit. De aardappelschil kun je niet eten. Roer intussen de zure room en radijsloof en citroenrasp door elkaar. Breng op smaak met zout en peper. Snijd de aardappels doormidden en serveer met zure room en het radijs-peterseliemengsel.

Bereiden ± 20 min. / oven ± 50 min.

RECEPT YOLANDA VAN DER JAGT FOTOGRAFIE ERIC VAN LOKVEN STYLING CYN FERDINANDUS BEREIDING EKE MARIËN