Borreltijd! Met een uitgebreid buffet waarvan dit stokbrood met gebrande-knoflookboter deel uitmaakt. Heel easy om te maken en door de bereiding ziet het er fantastisch uit. Succes gegarandeerd.
Ook héérlijk voor bij de borrel: pizzaspiraaltjes.
stokbrood met gebrande-knoflookboter
buffet- of bijgerecht | 6 personen | vega
1 groot zuurdesemstokbrood of 2 kleine
4 grote tenen knoflook
olijfolie
125 g boter
10 verse of gedroogde blaadjes laurier
5 takjes rozemarijn, in stukken
Verwarm de oven voor op de grillstand. Snijd het brood om de 3 cm schuin in. Verwarm wat olijfolie en bak de knoflook licht goudbruin en geurend. Roer met veel zwarte peper en zeezout door de boter. Doe in elke snee in het brood wat van de boter en steek er om en om een blaadje laurier of takje rozemarijn in. Bak ze goudbruin onder de grill.
Bereiden ± 10 min. / oven ± 5 min.
FOTOGRAFIE ERNIE ENKELAAR STYLING CYN FERDINANDUS