eton mess

eton mess

In onze keukens blijft het tijdens het koken vaak netjes, maar met 1 gerecht móet het wel een zooitje worden: Eton Mess. Maar dan wel een zinderend zooitje met scharlakenrode frambozen, adellijke aardbeien & knapperige verkruimelde vanille meringues.

eton mess

nagerecht | 4 personen

250 g frambozen
50 g fijne kristalsuiker
450 g aarbeien, kroontjes verwijderd, in vieren gesneden
150 ml slagroom
150 ml Griekse yoghurt
40 gram delicious. vanille meringues (ongeveer 7 stuks), verkruimeld

Verwarm in een steelpan de frambozen met de suiker 5 min. op zeer laag vuur tot ze sap vormen en laat afkoelen. Pureer ze kort met de staafmixer en wrijf door een zeef zodat de pitjes achterblijven. Klop de slagroom lobbig (niet stijf). Doe de aardbeien, frambozenpuree, room, yoghurt en meringues in een kom. Schep alles nsel en losjes door elkaar, doe het mengsel over in vier coupes en serveer het direct.

Bereiden ± 20 min.

FOTOGRAFIE IAN WALLACE RECEPTUUR VALLI LITTLE STYLING MICHELLE NOERIANTO