Favoriet op de redactie, de burger, maar dan nét even anders. Deze keer op z’n oosters. Kipfilet is supermager en is in dit recept aangevuld met pinda(olie). Alfalfa levert een hele waaier aan vitamines en paksoi zorgt voor de crunch.
oosterse kipburger
hoofdgerecht (4 personen)
500 g kipfilet
2 sjalotjes, in stukken
1 teen knoflook, in grove stukken
2 el sojasaus
2-3 tl kerriepoeder
3 el fijngesneden peterselie
2 el arachideolie
4 grote bruine sesambollen
4 el pindakaas
zoete chilisaus
4-5 paksoistelen, witte delen verwijderd, groene bladen in stukken
½ bakje alfalfa à 40 g
1 rode sjalot of 1 partje rode ui, fijngehakt
Pureer in de keukenmachine de kipfilet met de sjalotjes, knoflook, sojasaus, kerriepoeder, 1 tl zout en peper tot gehakt. Houd 1 el peterselie achter voor de garnering. Meng de rest van de peterselie met een vork door het kipvleesmengsel. Verdeel het vlees in vier gelijke delen en vorm hier 4 platte burgers van. Laat de burgers in de koelkast ± 30 min. opstijven
Verhit de olie in een koekenpan en bak de burgers in ± 10 min. goudbruin en gaar, keer
ze af en toe. Laat ze ± 5 min. rusten onder aluminiumfolie. Snijd de sesambollen open, bestrijk beide helften met pindakaas en vervolgens met chilisaus. Verdeel de paksoi erover. Leg de kipburgers erop en garneer met de alfalfa, ui en peterselie. Serveer met chilisaus.
bereiden ± 20 min./ wachten ± 30 min.
p.p. ± 430 kcal/ 30 g koolhydraten/ 16 g vet
RECEPTUUR KATINKA HUISKAMP BEREIDING EKE MARIËN FOTOGRAFIE SVEN BENJAMINS STYLING JAN-WILLEM VAN RIEL