nr.1 foodmagazine

delicious. recepten

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
vegetarisch

zoete aardappelsoep met gebakken uien

aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks | midden-oosters |
Met onze wereldrecepten ben je snel en makkelijk even weg uit eigen land! Vandaag één van onze favorieten: zoete aardappelsoep met gebakken uien.
kooktijd25 minuten
totale tijd25 minuten

ingrediënten

  • 4 el zonnebloemolie
  • 3 cm gemberwortel geschild, fijngeraspt
  • 2 tl specerijen gemalen, bijv. kerrie, kaneel en/of komijn
  • 4 tenen knoflook fijngesneden
  • 3 el abrikozenjam
  • 600 g zoete aardappelen* in blokjes
  • 1 winterwortel à 250 g, in plakjes
  • l groentebouillon van tabletten
  • 2 uien rood, in ringen
  • 3 salieblaadjes in reepjes + salieblad voor erover
  • voor erbij: stokbrood met verse roomkaas met verse kruiden als peterselie, bieslook en/of tijm

instructies

  • Verhit in een (soep)pan 2 el olie. Bak de gember, specerijen en helft van de knoflook zachtjes 2 min. Voeg de jam toe en bak nog 1-2 min.
  • Schep de aardappelblokjes en de wortel erdoor. Schenk de bouillon in de pan en breng aan de kook. Kook de soep in 15 min. gaar.
  • Verhit intussen in een koekenpan de rest van de olie. Bak de uiringen in 8-10 min. goudbruin en krokant. Voeg de resterende knoflook en de salie toe en bak nog 1-2 min. zachtjes zodat de knoflook en salie smaak geven aan de uiringen.
  • Pureer de soep met de staafmixer. Voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de soep in 4 kommen en maak af met wat uiringen. Garneer met wat salie. Lekker met stokbrood met verse roomkaas waardoor je fijngesneden rode ui en verse kruiden mengt.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
* Er zijn verschillende soorten zoete aardappelen; van oranje tot paars en van wit tot oranje vruchtvlees. Mijn voorkeur hebben de knollen met het knaloranje vruchtvlees, en dan vooral omdat ze zo’n geweldig mooie soep geven.
Recept: Janneke Philippi. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Jet Krings. Bereiding: Bart Stuart. Productie: Trudelies Schouten
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!