Tartare van witvis met citroenolie, hazelnoot en sumak

Tartare van witvis met citroenolie, hazelnoot en sumak
glutenvrij
aantal 4 | voorgerecht | feestelijk, kerst | internationaal |
Rauwe witvis is een ideale basis voor tartare: voeg je eigen smaken en een lekkere crunch toe. Superlekker en zo klaar! Probeer ook eens tartare van rauwe rivierkreeft.
Totale tijd20 minutes

Ingrediënten

  • 400 g ultraverse stevige witvis bijv. zeebaars*
  • 100 ml olijfolie om in te bakken + 2-3 el om te mengen en te bedruppelen
  • 2 el citroensap + rasp van 1 citroen
  • 100 g hazelnoten
  • ½ witte ui
  • 4 el verse tijmblaadjes
  • 1 el sumak
  • 4 el zure room

Instructies

  • Snijd de vis in kleine blokjes. Meng 1 el olie, citroensap- en rasp en wat zout door de vis. Hak de hazelnoten heel fijn, verwarm de olie in een koekenpan en bak de nootjes licht- bruin. Schep uit de pan en laat uitlekken. Snijd de witte ui in heel kleine blokjes.
  • Meng de vis met de hazelnoot, ui en tijm. Verdeel in 4 porties of leg alles op 1 schaal, schep er wat zure room naast en bestrooi met sumak. Druppel er wat olie omheen.

Voedingswaarde

calorieën: 400kcal
eiwit: 22g
vet: 31g
koolhydraten: 6g
auteur: delicious.
* Kijk op goedevis.nl voor de juiste viskeus.
Styling, bereiding en fotografie: Marianne Snel. Recepten: Merijn Tol. Bewerking: Dosia Brewer
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!