delicious. recepten

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

snelle pizza met pepperoni en burrata

aantal 4 | hoofdgerecht | | |
Iedereen blijft eten van deze snelle pizza die je dankzij de 5 minuten-bodem rapido op tafel zet. Met pepperoni en burrata geef je er die echte Italiaanse smaak aan.
Ook heel lekker: panpizza met pesto en parmaham.
kooktijd25 minuten
Oven25 minuten
totale tijd45 minuten

ingrediënten

  • 400 g bakmeel zelfrijzend
  • 1 tl bakpoeder gezeefd
  • 80 ml olijfolie extra vergine
  • 280 ml yoghurt Griekse
  • 150 g mozzarella in stukken
  • 100 ml passata gezeefde tomaten
  • 20 plakjes pepperoniworst of neem chorizo of salami
  • ½ tl chilivlokken
  • 2 bolletjes burrata* in stukjes gescheurd
  • chili-olie om erover te sprenkelen

instructies

  • Verwarm de oven voor op 220ºC.
  • Meng in een kom het zelfrijzend bakmeel met het bakpoeder, de olie, yoghurt, 1½ tl grof zeezout en de helft van de mozzarella. Kneed het glad op je werkvlak en rol het uit tot een rechthoek van 7 mm dik. Leg de lap op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bestrijk met de passata, verdeel de plakjes worst erover, bestrooi met de chilivlokken en rest van de mozzarella. Bak de pizza 15-18 min. tot de bodem gaar is en de worst knapperig. Verdeel de burrata erover, besprenkel met chili-olie en serveer.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
* Bij sommige supermarkten kun je pepperoni kopen, of neem andere pittige worst. Burrata koop je bij kaaswinkels en ruim gesorteerde supermarkten.
Recepten: Phoebe Wood. Fotografie: Chris Court. Styling: Kirsten Jenkins
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
snelle pizza met pepperoni en burrata-delicious

Vijf extra receptideeën