vegetarisch
aantal |
lunchgerecht, voorgerecht |
|
frans, nederlands |
Rabarberjam, rabarberchutney, rabarberweek en rabarbersoep. Soep van rabarber? Ja! De mannen van Mister Kitchen laten in het meinummer 2013 zien dat je er ook best soep van kunt maken!
Ingrediënten
- 5 tomaten rijpe
- 3 el olijfolie milde
- 1 ui fijngesneden
- 1 pepertje rood, zaadlijsten eruit, fijngesneden
- 2 tenen knoflook fijngesneden
- 1 paprika rood, zaadlijsten eruit, in stukjes
- 25 g gemberwortel geraspt
- 1 kg rabarber in stukjes
- 2 l kippenbouillon vers of van tablet
- 40 g hazelnoten geroosterd en grof gehakt
- 50 g suiker
- 4 takjes dragon blaadjes afgehaald en fijngesneden
- voor erover: olijfolie geurige groene
Instructies
- Breng ruim water met zout aan de kook. Zet een kruisje in de onderkanten van de tomaten, dompel ze 10 tellen onder in het kokende water, ontvel ze en snijd in stukjes.
- Verwarm de olie in een soeppan en bak hierin de ui, het pepertje, de knoflook, paprika en gember zachtjes in 5-8 min. glazig. Voeg de rabarber toe en laat 5 min. onder af en toe omscheppen zachtjes bakken. Voeg de bouillon en tomatenstukjes toe en breng aan de kook en laat nog een paar min. zachtjes koken.
- Rooster ondertussen in een droog verhitte koekenpan de hazelnoten, af en toe omschuddend geurig. Hak ze grof.
- Pureer of blender de soep en breng op smaak met de suiker, peper en zout. Schep de soep in diepe borden of kommen en garneer met de dragon, hazelnoten en een scheutje olijfolie.
Voedingswaarde
Productie en tekst: Mister Kitchen. Fotografie: Ernie Enkelaar. Bewerking: Trudelies Schouten
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!