nr.1 foodmagazine

delicious. recepten

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

oma's stoofpeertjes

aantal 1 | bijgerecht, nagerecht | feestelijk, kerst, winter | hollands |
Zodra het buiten iets kouder wordt, krijgen wij ontzettende zin in stoofpeertjes! Voor sommige lekkernijen moét je gewoon een goed basisrecept hebben. Je weet wel, zoals die van je oma. Dit is die van ons voor stoofpeertjes.
Meer weten over stoofpeertjes? We hebben een heel dossier gewijd aan deze toffe peertjes!
voorbereiding30 minuten
kooktijd1 uur
totale tijd1 uur 30 minuten

ingrediënten

  • 1 kg stoofpeertjes
  • 1 flesje ongezoete rode bessensap*
  • naar keuze 150-250 g rietsuiker
  • pijpje kaneel gebroken
  • stukje biocitroenschil

instructies

  • Schil de peertjes rondom schoon, evt. kun je het steeltje* laten zitten. Als je hele peertjes mooi vindt, snijd je met een scherp mesje het kroontje onderop het peertje weg. Of snijd de peertjes in kwarten en verwijder het klokhuis.
  • Verwarm in een ruime pan de bessensap, suiker, kaneel en het stukje citroenschil en laat de suiker oplossen. Leg de peertjes in de pan en giet er zoveel kokend water op dat ze bijna onderstaan. Laat de peertjes op laagste vuur afgedekt 3 uur stoven. Ze mogen niet koken. Zet evt. een vlamverdeler onder de pan als het te hard gaat. Je kunt ze ook langer stoven, dan worden de peertjes nog roder, maar ook zachter.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
* Of gebruik i.p.v. rode bessensap het sap van 1 citroen. Met een scherp mesje kun je de steeltjes bijschaven, zodat ze mooi blank worden. Voor een nog vollere smaak kun je i.p.v. water rode of witte wijn toevoegen. Voeg dit koud toe en verwarm opnieuw.
Recept: Trudelies Schouten. Fotografie: iStock
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Stoofpeer - delicious

Vijf extra receptideeën