delicious. recepten

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
vegetarisch

groentepizza met pittig ‘gehakt’ van bloemkool

aantal 4 | brunchgerecht, hoofdgerecht | familietijd, weekend | italiaans |
Als je deze groentepizza met pittig ‘gehakt’ hebt geproefd, wil je nooit meer pizza met vlees. Het pittige gehakt is gemaakt van bloemkool en echt héérlijk.
Nog een variant op groentepizza’s? Probeer deze pizza met aubergine eens!
voorbereiding25 minuten
kooktijd20 minuten
totale tijd45 minuten

ingrediënten

  • 180 grof griesmeel + extra voor bestuiven
  • extra vergine olijfolie, voor invetten en bestrijken
  • 250 g zelfrijzend bakmeel
  • 250 ml Griekse yoghurt
  • 150 g verse ricotta
  • 250 g bloemkoolroosjes
  • 100 g gegrilde paprika’s (pot), uitgelekt
  • 3 el pijnboompitten
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl uienpoeder
  • 1 tl gemalen piment
  • 1 tl gerookt paprikapoeder (pimentón)
  • 4 el gezeefde tomaten (passata)
  • 4 el barbecuesaus (kant-en-klaar)
  • 150 grof geraspte mozzarella
  • ½ witte ui in dunne reepjes
  • 200 g troskerstomaatjes
  • 1 tl gedroogde munt
  • 1 tl chilivlokken + wat extra

instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°Beleg een bakplaat met bakpapier en bestuif hem licht met griesmeel. Doe voor het deeg de griesmeel, het zelfrijzend bakmeel, de yoghurt en ricotta met 1 tl zeezoutvlokken in de keukenmachine en mix tot een deegbal. Breng over op een licht met griesmeel bestoven werkvlak en rol uit tot een dunne, ovale deeglap van 30-35 cm lang. Leg op de geprepareerde bakplaat, bestrijk met olie en prik er gaatjes in met een vork.
  • Bak goudbruin in ± 10 min.
  • Hak intussen de bloemkoolroosjes met de paprika, pijnboompitten, specerijen en olie tot ‘gehakt’ in een keukenmachine. Breng goed op smaak met zout. Meng in een kom de gezeefde tomaten met de barbecuesaus. Bestrijk de pizzabodem met de tomatensaus. Verdeel er de helft van de mozzarella over, strooi hierop het ‘bloemkoolgehakt’, de ui, tomaatjes en de rest van de mozzarella. Bestrooi met gedroogde munt en chilivlokken en bak nog ± 18 min. tot de mozzarella kleurt. Besprenkel met nog wat olie en geef er extra chilivlokken bij.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Recepten en bereiding: Samantha Coutts. Fotografie: Jeremy Simons. Styling: Kirsten Jenkins. Bewerking: Merijn Tol
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
groentepizza met pittig ‘gehakt’ van bloemkool - delicious