delicious. recepten

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
vegetarisch

burrata caprese met aubergine en tomatenzaadjes

aantal 4 | voorgerecht | doordeweeks | italiaans |
Burrata is mozzarella met een hart van dikke room. Samen met de zure tomatenzaadjes komt de romige smaak nog beter uit. Schenk er een lichte, zachte wijn bij die goed past bij mozzarella (en dus burrata): soepel en niet te krachtig rood, rosé of wit kan allemaal. En bij de frisse smaak van tomaten hoort een wijn met frisheid.
kooktijd20 minuten
Intrekken10 minuten
totale tijd30 minuten

ingrediënten

  • 15 g basilicum blaadjes geplukt
  • 90 ml olijfolie extra vierge
  • 1 aubergine in 4 ronde plakken van 2 cm dik
  • 1 burrata bol of buffelmozzarella
  • 4 trostomaten rijp, gehalveerd
  • ½ citroen bio
  • brood knapperig, voor erbij

instructies

  • Pureer de basilicumblaadjes en 75 ml olijfolie kort in een maatbeker met een staafmixer tot een groene olijfolie kort in een maatbeker met een staafmixer tot een groene olie. Laat hem even staan en schenk hem door een zeef, druk met een lepel of spatel alle smaakstoffen erdoor.
  • Bestrooi de aubergine plakken aan beide kanten met zout en laat dit 10 min. intrekken. Dep de aubergine droog met keukenpapier.
  • Verhit een grillpan en bestrijk de aubergine aan beide kanten met olie. Rooster de aubergineplakken aan beide kanten goudbruin en gaar in ± 10 min.
  • Leg de aubergineplakken op 4 borden en verdeel de burrata erover. Knijp boven de burrata met je vingers de zaadjes* uit de tomaten en schep er wat groene basilicumolie over.
  • Schil met een dunschiller de schil van de citroen en snijd hem in piepkleine blokjes. Strooi de citroen over het gerecht. Schenk de overgebleven basilicumolie op een schoteltje om het brood in te dopen.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
* Verwerk de uitgeknepen tomaten in een tomatensaus of maak er een salade van.
Recept: Yolanda van der Jagt. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Cyn Ferdinandus. Bereiding: Jacqueline Pietrowski
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!