Dit is jullie top 10 favoriete recepten van de maand augustus

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Deze recepten hebben jullie de afgelopen maand massaal gemaakt. Van een verrukkelijke ricotta-mascarponetaart met amaretti tot een amarettotaart en van een vega couscous tot een vega roti met eieren. Jullie hadden duidelijk iets met amaretto en vegetarische recepten afgelopen maand! Heb jij ze allemaal al geprobeerd? 

mascarponetaart-deliciousmagazine

ricotta-mascarponetaart met amaretti en limoncello

Romig en fris, decadent en easy. Deze zuiveltaart met amaretti en limoncello is minder zoet dan normaal, fijn voor iedereen die niet van té zoet houdt! Ook lekker: pistachenotentaart met limoncellocrème

>> naar het recept

Couscous vegetariana - delicious

couscous vegetariana

Met deze couscous met extra veel groenten en kikkererwten maak je je vegavrienden blij. Bij sommige gerechten heb je echt geen vlees, kip of vis nodig; deze fantastische couscous is zelfs vegan! Het is de vegan versie van couscous alla trapanese, genoemd naar de Siciliaanse havenstad Trapani, waar ze er uiteraard wél vis in doen. Je bent er bovendien in een halfuur mee klaar, dus dit kan vanavond nog op tafel!
 
Toch liever de vis-versie

>> naar het recept

kip a la normande | delicious

kip à la normande

Ha fijn, het wordt weer kouder. Deze stoofschotel zet je gewoon in de oven, daarna kun je achterover leunen terwijl je huis zich vult met de heerlijkste geuren. Dit gerecht valt zéker onder comfortfood!

>> naar het recept

livar stamppot - delicious

zomerstamppot met honing-mosterdsaus

De grove Limburgse mosterd heeft een milde smaak en gaat heerlijk bij het livar-worstje. Nog zo'n heerlijke stamppot van Janneke proberen? Maak eens deze waterkersstamppot met venkeljus

>> naar het recept

peulen-kruidensalade met burrata - delicious

peulen-kruidensalade met burrata en grissini

Vier de nazomer met deze verrukkelijke peulen-kruidensalade, een maaltijdsalade met een feestelijk tintje. Peulvruchten zijn fantastisch, helemaal als ze ultravers zijn. Heerlijk met royaal kruiden, romige burrata en knapperige grissini. Je verdubbelt of verdriedubbelt de hoeveelheden van deze salades ook heel gemakkelijk, als je meer eters aan tafel hebt!

Nog een lekkere salade met peultjes

>> naar het recept

amarettotaart-delicious

amarettotaart

Voor de allergrootste fans van de Italiaanse amandellikeur: amarettotaart! Easy om te maken, maar hij moet wel 2 uur opstijven in de koeling. De bodem maak je van amaretti: brosse koekjes uit Lombardije.

>> naar het recept

bruschette met bospaddenstoelen | delicious

bruschette met bospaddenstoelen en pittige feta

Bruschette met paddenstoelen… Makkelijk eten voor een doordeweekse dag of als lekkere weekendlunch. De feta met een beetje extra pit, maakt dit gerecht helemaal af!

>> naar het recept

kruidige aubergine met couscous en yoghurt - delicious

kruidige aubergine met couscous en yoghurt

In de zomer ben je blij met beeldschone gerechten die je in een halfuurtje maakt. Kruidige aubergine met couscous en yoghurt bijvoorbeeld. Zo mooi en lekker kan simpel zijn!
Gek op aubergines? Probeer dan deze burrata caprese met aubergine!

>> naar het recept

gestoomde-broodjes-varkensvlees-delicious

gestoomde broodjes met hoisin varkensvlees

Echt zo’n weekendgerecht. Leg vanavond nog het varkensvlees in de marinade en kneed morgen het deeg voor gestoomde broodjes zo zacht als kussens.

>> naar het recept

rundergoulash-delicious

Rundergoulash met stokbrood

Niets zo lekker als een pan stevige goulash op een kille winterdag. Deze verrukkelijke rundergoulash is één van onze lievelingen. Ook ideaal om van tevoren te maken! In plaats van brood kun je er ook rijst bij geven.

>> naar het recept

Couscous vegetariana - delicious