KERSTMENU: VEGA

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Op zoek naar inspiratie voor een vegetarisch kerstmenu? Regelen wij! In dit menu vind je prachtige tartare van ei, een rijkgevulde pompoen, romige polenta en last but not least meringue met bramen en citroenverbenaroom.

Meer kerstinspiratie? Bekijk ons easy kerstmenu!

Voorgerecht

tarte van ei knoflook pancetta - delicious

tartare van ei met pangrattato, kappertjes en puree

Een eitje is zo simpel, maar je kunt blijven variëren met ingrediënten. Tartare is dus ook perfect om creatief met restjes te koken.
Deze ingredienten heb je waarschijnlijk niet over... maar deze tartare met sint-jakobsschelpen en pata negra is ook heel lekker!

>> naar het recept

Hoofdgerecht

pompoen met pesto-rijstvulling - delicious

pompoen met pesto-rijstvulling

Zo snel en verbluffend eenvoudig hebben we gerechten met deze stergroente nog niet gezien: gewoon halve pompoenen roosteren, vulling erop en afbakken in de oven! En dat kan dan ook nog de dag van tevoren.*
En de overgebleven pompoenpitten? Die gebruik je als crunchy topping op deze spaghetti met artisjok en gorgonzola.

>> naar het recept

Bijgerecht

gestoofde bloemkool - delicious

gestoofde bloemkool

Deze bloemkool stoof je in z'n geheel. Dat ziet er niet alleen prachtig uit, maar smaakt ook heerlijk. Win-win situatie.
Nog zo'n heerlijk vegetarisch gerecht: deze gevulde pompoen met pesto-rijstvulling!

>> naar het recept

romige polenta met wilde paddestoelen en tijm | delicious

romige polenta met wilde paddenstoelen en tijm

De Australische chef Matt Moran is verknocht aan de Italiaanse keuken. Naast tarwe, waar ze pizzabodems en pasta’s van maken, gebruiken Italianen nog veel meer granen. Maïs bijvoorbeeld, om polenta van te maken. En daar maakt Matt heerlijke paddenstoelen bij klaar.
Van polenta kun je ook heerlijke frietjes of krokante balletjes met gorgonzola maken.

>> naar het recept

Nagerecht

meringue met bramen en citroenverbenaroom

Deze rol met zoete meringue, zelfgemaakte bramenjam en frisse room is om je vingers bij af te likken! Ook heel lekker: frambozenmeringues.

>> naar het recept

gestoofde bloemkool - delicious