nr.1 foodmagazine

tips & tricks: borden opwarmen

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Warme borden houden je met veel zorg bereide gerechten langer warm én op smaak.  Borden verwarmen kan op verschillende manieren. Zet de borden in ieder geval op tijd in de keuken klaar, dan komen ze alvast op kamertemperatuur.

Warm waterbad
Een warm waterbad is een simpele manier om je borden te verwarmen. Leg de borden in heet water en droog ze voor het opdienen af. Afspoelen onder stromend heet water en goed drogen kan ook.

Magnetron
Borden kunnen ook prima in de magnetron worden verwarmd, let op dat de borden geschikt zijn voor de magnetron. Spoel de borden af met koud water en ze zet nat in de magnetron. Verwarm de borden enkele minuten en droog ze voor het opdienen af.

Oven
Verwarm de oven voor tot 80 ºC. Zet een stapel (ovenbestendige!) borden ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven. Draai de oven uit en laat de borden tot serveren in de oven staan.

Bordenwarmer
Waar in restaurants een warmhoudkast de borden op de ideale temperatuur brengt, is thuis de bordenwarmer een fijne hulp. De bordenwarmer van Solis brengt 10 borden in amper een kwartier tijd op 70 ºC. Compact gemaakt van dikke katoen is deze borderwarmer verkrijgbaar in verschillende maten en kleuren. Vanaf € 79 bij kookwinkels en grotere warenhuizen.

serveer nooit meer een dull dinner

.delicious

NR1. FOODMAGAZINE

ontvang het lekkerste foodnieuws in je inbox

Vul een geldig e-mailadres in
Gelukt! Bedankt voor het aanmelden.
Aanmelden mislukt. Probeer het nog eens.