aantal | hoofdgerecht | doordeweeks | midden-oosters |
Wát een plaatje deze zalmforel met tahin en kruidensalade… En lekker dat ‘ie is. Een handje van dit, een handje van dat en een flinke zalmforel… Dat maakt dit gerecht tot de ultieme maaltijd om je gasten te verwennen. Meer inspiratie met zalm? Dit zijn onze 5 favorieten.
Kooktijd:15 minuten
Oven20 minuten
Totale tijd:35 minuten
* Tahin is een pasta van gemalen sesamzaadjes en bij de mediterrane winkels en natuurwinkels te koop. Sumac is een poeder van zure bessen, verkrijgbaar bij Midden-Oosterse winkels. Het wordt gebruikt als zuur accent, dus ter vervanging kun je iets zuurs naar keuze gebruiken, bijvoorbeeld citroensap of een beetje granaatappelmelasse (Turkse of Marokkaanse winkel). Ingemaakte citroen is verkrijgbaar bij Marokkaanse en delicatessenwinkels.
Recept: Valli Little. Fotografie: Brett Stevens. Styling: David Morgan. Bewerking: Trudelies Schouten
Dol op vis? Bestel dan nu delicious. hét visboek hier in de webshop. Het staat vol met verrukkelijke recepten met vis, schaal- en schelpdieren.

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | zalmforel met tahin en kruidensalade