zalm met rode curry uit Thailand

zalm met rode curry uit Thailand
RECEPTEN LUCY NUNES FOTOGRAFIE NIGEL LOUGH STYLING DAVID MORGAN

Met de juiste smaakmakers in je voorraadkast kun je in no time een rondje rond de wereld maken. Met kokosmelk, rode currypasta en vissaus is de eerste stop: Thailand!

Voor nog meer werelds comfortfood sla je het maart-nummer open van delicious. We geven je een waanzinnig recept voor lamscurry uit India, een kip-burritobowl uit Mexico en venkelcitroen-risotto uit Italië. Bestel het magazine hier.

glutenvrij, lactosevrij
aantal 4 | hoofdgerecht | | thais | glutenvrij, lactosevrij
De rode curry haal je uit een potje. Is dat valsspelen? Nee hoor, want daarna versterk je de smaken met limoenblaadjes, vissaus en spicy pepers.
Kooktijd35 minutes
Totale tijd35 minutes

Ingrediënten

  • 250 g jasmijnrijst
  • 2 el olie
  • 1 grote rode ui, in dikke halve ringen
  • 100 g Thaise rode currypasta
  • 400 ml kokosmelk (1 blik)
  • 3 jeruk purutblaadjes, gekneusd
  • 250 g kousenband, in 5 cm-stukken (of neem sperziebonen)
  • 2 el limoensap + limoenpartjes, voor erbij
  • 1 el vissaus
  • 1 tl bruine suiker
  • 800 g zalmfilet (4 stuks)
  • 1 bosje Thaise basilicum, blaadjes geplukt
  • 1 bosje koriander, blaadjes geplukt
  • 1 rode chilipeper, in ringetjes

Instructies

  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verhit intussen 1 el olie in een grote diepe koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui, af en toe omscheppend ± 2 min. goudbruin. Voeg de currypasta toe en bak al roerend ± 1 min. mee. Roer de kokosmelk, jeruk perut, 60 ml water en de kousenband erdoor. Breng aan de kook, zet het vuur laag en kook af en toe roerend ± 5 min. Roer het limoensap, de vissaus en suiker erdoor en laat ± 5 min. zachtjes koken.
  • Verhit intussen de resterende olie in een grote koekenpan op hoog vuur. Bak de zalm aan één kant in 3-4 min. goudbruin. Draai de filets om en leg ze, met de gebakken kant naar boven, in de pan met de saus. Kook op laag vuur ± 5 min. tot de zalm gaar maar vanbinnen rosé is. Haal het jeruk perut-blad eruit en roer bijna alle basilicum en koriander erdoor.
  • Schep de rijst in 4 kommen, daarop de saus en dan de zalm. Strooi de extra kruiden en chili erover. Serveer met de limoenpartjes.

Voedingswaarde

calorieën: 981kcal
eiwit: 49g
vet: 59g
koolhydraten: 61g
auteur: delicious.
RECEPTEN LUCY NUNES FOTOGRAFIE NIGEL LOUGH STYLING DAVID MORGAN.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!