glutenvrij, vegetarisch
aantal 4 |
voorgerecht |
familietijd, feestelijk, kerst |
internationaal |
glutenvrij, vegetarisch
Hoe hoger hoe beter. Dat is de kunst als we het hebben over souffles. Deze wortel-tijmsouffleetjes met parmezaan hebben het allemaal. Zoet, zout, kruidig en natuurlijk lekker luchtig. Perfect voor een kerst voorgerecht. Zin in zoet? Bekijk dan deze chocolade-koffiesoufflé.
Kookgerei
- 4 soufflévormpjes (± 250 ml inhoud en 6-8 cm hoog), ingevet
Ingrediënten
- 300 g wortels (6 stuk) geschild in gelijke stukken
- 1 el crème fraîche
- 2 el kruidige honing
- 3 el tijmblaadjes + 3 takjes voor garnering
- 200 g geraspte parmezaanse kaas
- 3 eieren gesplitst
Instructies
- Verhit de oven voor op 200°C.
- Stoom de wortels gaar in 15-20 min.
- Pureer de wortels met de crème fraîche, honing, tijmblaadjes en parmezaan. Klop de dooiers schuimig en voeg de wortelpuree toe. Breng op smaak met zout en peper.
- Klop de eiwitten in een vetvrije kom met vetvrije kloppers stijf. Schep 2-3 el eiwit door het wortelmengsel om het losser te maken. Spatel dan luchtig de rest van het eiwit door het mengsel. Verdeel het wortelmengsel over de soufflévormpjes.
- Bak de souffleetjes in 25-30 min. gaar in de oven. Zet elk vormpje op een bord, garneer met een takje tijm en serveer.
Voedingswaarde
calorieën: 325kcal
eiwit: 25g
vet: 19g
koolhydraten: 13g
Recepten: Dosia Brewer, Merijn Tol, Trudelies Schouten. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Cyn Ferdinandus. Bereiding: Yvonne Jimmink.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!