wodka-pasta met ‘nduja

wodka-pasta met ‘nduja
RECEPTEN, FOODSTYLING GEORGINA ESDAILE, KHANH ONG, DOMINIC SMITH FOTOGRAFIE BEN DEARNLEY, ALAN JENSEN, ROB PALMER STYLING KIRSTEN JENKINS, EMMA KNOWLES, DAVID MORGAN.

Ben je geen wintertype en duurt februari je te lang? Maak troosteten vol romige kaas, crunchy toppings en stevige saus, ben je zo weer een maand verder! Ga bijvoorbeeld voor deze wodka-pasta met spicy ‘nduja, zo krijgt de Italiaans-Amerikaanse klassieker ‘pasta alla vodka’ nóg meer smaak.

Ons nieuwe nummer staat vol met troosteten. Je bestelt hem hier.

Wodka-pasta met ‘nduja

aantal 4 | hoofdgerecht | | amerikaans, italiaans |
Dat gulle scheutje wodka doet echt niet alleen wonderen voor je humeur. Kijken we op moleculair niveau dan heeft wodka wel degelijk een functie; het plakt de vetoplosbare smaakstoffen uit de tomaten, 'nduja, slagroom en knoflook aan elkaar zodat de pasta nóg romiger wordt. Goed excuus om een flesje in huis te halen…
Kooktijd25 minutes
Totale tijd25 minutes

Ingrediënten

  • 500 g conchiglioni*
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • 2 sjalotten, fijngesneden
  • 4 tenen knoflook, geperst
  • 140 g tomatenpuree
  • 150 g ’nduja*
  • 60 ml wodka
  • 1 tl gerookte-paprikapoeder
  • 180 ml slagroom
  • 40 g geraspte Parmezaanse kaas + extra om te serveren

Instructies

  • Breng een grote pan met ruim gezouten water aan de kook op hoog vuur. Kook de pasta ± 1 min. korter dan de aanwijzing op het pak.
  • Verhit intussen de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur, voeg de sjalot toe en bak, af en toe roerend, ± 5 min. glazig. Voeg de knoflook toe en bak nog ± 1 min. mee. Voeg dan de tomatenpuree en ’nduja toe. Bak 2-3 min. en breek de worst op met een houten lepel zodat de ’nduja goed met de rest van de ingrediënten kan mengen. Roer de wodka en gerookte paprika erdoor. Voeg de room toe en kook, af en toe roerend, nog 2-3 min.
  • Zet het vuur laag en roer de kaas erdoor. Giet de pasta af maar bewaar het kookvocht. Schep de schelpen door de saus en roer goed door. Voeg beetje bij beetje tot 375 ml pastawater toe of totdat je een mooie dik-vloeibare pastasaus krijgt. Serveer de pasta met de extra Parmezaanse kaas.

Voedingswaarde

calorieën: 785kcal
eiwit: 24g
vet: 37g
koolhydraten: 80g
auteur: delicious.
* ’Nduja is een heel pittige zachte Italiaanse worst. Conchiglioni zijn grote pasta­ schelpen. Beide zijn te koop in de ruim gesorteerde supermarkt, Italiaanse delicatessenwinkel en online.
RECEPTEN, FOODSTYLING GEORGINA ESDAILE, KHANH ONG, DOMINIC SMITH FOTOGRAFIE BEN DEARNLEY,
ALAN JENSEN, ROB PALMER STYLING KIRSTEN JENKINS, EMMA KNOWLES, DAVID MORGAN.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!