witlof met gegrilde koningsoesterzwam en hazelnootpangrattato

witlof met gegrilde koningsoesterzwam en hazelnootpangrattato
RECEPTEN MERIJN TOL FOTOGRAFIE ERNIE ENKELAAR STYLING ESTHER DE MUNNIK BEREIDING JESSICA LEK

Witlof is misschien niet ieders favoriet, maar met dit recept wordt dat anders. De combinatie witlof met gegrilde koningsoesterzwam en knapperige hazelnootpangrattato zorgt voor diepe smaken en een mooie presentatie. Perfect als tussengerecht of borrelhapje tijdens een feestelijk diner.

Op zoek naar meer witlofrecepten? Bekijk hier de lekkerste recepten met witlof uit de oven.

Witlof met gegrilde koningsoesterzwam en hazelnootpangrattato

aantal 4 | Borrelhapje, hapje, tussengerecht | feestdagen, feestelijk, kerst, winter | |

Dit witlofrecept is allesbehalve standaard. Geen klassieke witlof met ham en kaas of een frisse salade met appel, maar een verfijnd hapje met gegrilde koningsoesterzwam. Perfect als borrelhapje of klein tussengerecht tijdens een feestelijk diner.

Kooktijd:25

Totale tijd:25

Ingrediënten

  • 2 struikjes witlof
  • 4 koningsoesterzwammen
  • milde olijfolie, naar smaak
  • 4 ansjovisfilets
  • 2 teentjes knoflook geraspt
  • 3 el broodkruim
  • 2 el hazelnoten geroosterd
  • paar takjes dragon
  • 100 ml groene olijfolie
  • brood en opgeklopte boter, voor erbij

Instructies

  1. Haal de blaadjes van de witlof los. Snijd de paddenstoelen over de lengte in plakken. Verwarm een scheutje milde olijfolie in een wijde koekenpan en smelt de ansjovis erin. Roer de knoflook erdoor. Draai het vuur hoog, voeg de plakken paddenstoel toe en bak ze licht goudbruin. Neem uit de pan en houd apart.
  2. Verhit nog een scheutje milde olijfolie en rooster het broodkruim hierin bruin en knapperig en breng op smaak met zout. Hak de hazelnoten heel fijn en meng door het broodkruim.
  3. Pluk de dragonblaadjes en pureer ze met 100 ml olijfolie in een hoge maatbeker met wat zout tot groene olie.
  4. Leg in elk witlofblaadje een plak paddenstoel, bestrooi met de hazelnootpangrattato en besprenkel met dragonolie. Geef er brood en boter bij.

Voedingswaarde

  • calorieën: 274 kcal
  • eiwit: 8 g
  • vet: 17 g
  • koolhydraten: 20 g

RECEPTEN MERIJN TOL FOTOGRAFIE ERNIE ENKELAAR STYLING ESTHER DE MUNNIK BEREIDING JESSICA LEK

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Ook lekker: kaas-ravioli met met gekonfijte courgette & pecorino-pangrattato.