Ben je gek op witlof uit de oven? Dan hebben we maar één advies: maak ’t, nu het nog kan. Want met de lente voor de deur, loopt het seizoen van de witte schuitjes af.
Inmiddels is witlof jaarrond verkrijgbaar in Nederland. Wil je graag groenten eten uit het seizoen, dan moet je opschieten. Natuurlijk hebben we voor de liefhebbers een paar recepten in de aanbieding: met bechamel, zonder bechamel, met spekjes of vegetarisch. Voor ieder zit er wel iets bij. En, volg je deze recepten, dan wordt het sowieso lekker. Alle delicious.-recepten worden uitvoerig getest door onze redactie.
Witlof koken
Tip: kook witlof vooral niet. In de groente zit van zichzelf al veel vocht. Kook de witlof voordat je ‘m in de oven zet, dan wordt het vaak een natte bedoening. Wil je de witlof garen, voordat je hem – bijvoorbeeld lekker klassiek met kaas en ham – in de oven zet? Braiseer de groente dan. Ofwel: kort aanbakken en afblussen met een béétje water. Vervolgens dep je de stronkjes droog met wat keukenpapier.
Ben jij wel toe aan wat variatie? Hieronder vind je zes van onze favoriete recepten met witlof.
Witlof uit de oven
Lees ook: 13 recepten met witte asperges: van klassiek tot gemarineerd of in zoutkorst