kaas-ravioli met met gekonfijte courgette & pecorino-pangrattato

kaas-ravioli met met gekonfijte courgette & pecorino-pangrattato
RECEPTEN HELENA MOURSELLAS FOTOGRAFIE MARK ROPER STYLING DAVID MORGAN
vegetarisch
aantal 4 | hoofd, hoofdgerecht | doordeweeks, weekend | internationaal | vegetarisch
Verse ravioli met kaas van de deli is de basis, de rest is echt easy. Met salie, chilipeper en de pecorino-pangrattato maak je het hemels!
Voorbereiding45 minutes
Totale tijd45 minutes

Ingrediënten

  • 75 ml extra vergine olijfolie, 5 el
  • ½ tl chilivlokken
  • ½ bosje salie, blaadjes fijngesneden
  • 500 g courgettes, 1-2 stuks, in dunne plakjes
  • 4 tenen knoflook, in dunne plakjes
  • 500 g verse ravioli met kaasvulling

pecorino-pangrattato

  • 60 ml extra vergine olijfolie, 4 el
  • 100 g zuurdesembrood, tot kruimels gemalen
  • 30 g pecorino, fijn geraspt
  • ½ tl chilivlokken

Instructies

  • Verhit de 75 ml olie in een grote steelpan met dikke bodem op matig vuur. Schep de chilivlokken en salie hierin 1-2 min. om tot de aroma’s vrijkomen. Draai het vuur laag, voeg de courgettes en knoflook toe en laat ze afgedekt 20-25 min. konfijten onder regelmatig omscheppen, tot ze zacht en gaar zijn.
  • Verhit intussen de 60 ml olie voor de pangrattato in een koekenpan op matig vuur. Bak hierin de broodkruimels 8-10 min. onder regelmatig omscheppen tot ze goudbruin en knapperig zijn. Laat ze uitlekken en afkoelen op keukenpapier. Schep ze in een kom om met de pecorino, chilivlokken en breng op smaak met zout.
  • Kook de ravioli in een grote steelpan met licht gezouten kokend water beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking/van de deli. Giet af en vang daarbij 60 ml (4 el) van het kookwater op.
  • Schep de ravioli om met de gekonfijte courgettes en knoflook en het opgevangen kookwater. Bestrooi de ravioli vlak voor serveren met de pecorino-pangrattato.

Voedingswaarde

calorieën: 341kcal
eiwit: 15g
vet: 20g
koolhydraten: 24g
auteur: delicious.
RECEPTEN HELENA MOURSELLAS FOTOGRAFIE MARK ROPER STYLING DAVID MORGAN
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Bekijk ook: ravioli met walnoot-saliericotta en maanzaadboter