winterse borrelplank

winterse borrelplank
RECEPT, FOTOGRAFIE, STYLING, BEREIDING: STUDIO PHILIPPI

De oppepper die we allemaal goed kunnen gebruiken op gure dagen: kaas. In het februari-nummer van delicious. maakt Janneke er een prachtige winterborrelplank mee, waarop ze oude Hollandse geitenkaas en tosti’s combineert met pompoen en bleu d’Auvergne.

Mis Jannekes weekendrecepten niet, en bestel hier het nummer:

Winterse borrelplank

aantal 4 | borrelhap, voorgerecht | | |
Succes verzekerd met deze borrelplank vol geroosterde groenten, spruitchips, warme tosti en oude kaas. Steek de haard maar aan, trek iets lekkers open en… borrelen!
Vega-tip: Vervang de charcuterie door olijven of brood met een dip.
Kooktijd30 minutes
oven20 minutes
Totale tijd50 minutes

Ingrediënten

  • 250 g peterseliewortel of pastinaak
  • 3 tl olijfolie + 1 el
  • 200 g spruiten
  • 50 g flespompoen
  • 2 volkoren ciabattabroodjes (afbak)
  • 75 g pittige blauwaderkaas, bijv. bleu d’Auvergne, verkruimeld + extra voor op de borrelplank
  • 1 el zwarte olijfringetjes
  • 200 g oude Hollandse geitenkaas 25 g waterkers
  • 50 g spianata romana (charcuterie)
  • 100 g ongezouten macadamia-mix

Instructies

  • Verwarm de oven voor tot 220°C. Maak de peterseliewortel schoon en snijd in 8 mm-blokjes. Schep de peterseliewortel om met 2 tl olijfolie en verdeel over een bakplaat. Rooster in ± 20 min. gaar. Laat de peterseliewortel afkoelen. Bestrooi met zout naar smaak en houd apart.
  • Maak intussen de spruiten schoon. Haal de buitenste spruitenblaadjes los. Schep 50 g spruitenblaadjes om met 1 tl olijfolie en strooi op de bakplaat. Schep de schoongemaakte spruiten om met 1 el olijfolie en leg op een andere bakplaat. Rooster de spruiten in ± 15 min. en de spruitenblaadjes in ± 6 min. krokant.
  • Rasp de pompoen grof. Snijd de broodjes open. Beleg de broodjes met de verkruimelde blauwaderkaas, de pompoen en de olijfringetjes. Bak van de broodjes tosti’s in het tosti-apparaat of in de koekenpan. Snijd ze diagonaal door of in repen.
  • Snijd de geitenkaas in plakjes. Leg de geroosterde peterseliewortel, spruit- chips, tosti’s, oude geitenkaas, extra blauwaderkaas, waterkers en charcuterie op een grote borrelplank. Strooi de noten op de lege plekken.

Voedingswaarde

calorieën: 690kcal
eiwit: 28g
vet: 52g
koolhydraten: 23g
auteur: delicious.
RECEPT, FOTOGRAFIE, STYLING, BEREIDING: STUDIO PHILIPPI.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Bekijk ook: Borrelplank met rauwe ham, droge worst én kaas