Warme bonen-olijvenkoeken met tomatendipsaus

bonen-olijvenkoeken-delicious


aantal 12 | voorgerecht | | italiaans |
Op de redactie krijgen we regelmatig culi-vragen van lezers. Zoals deze vraag van Madeleine Hamans: ‘Waar blijven de witte bonen in het recept Warme bonen-olijvenkoeken met tomatendipsaus uit het oktobernummer? Het is logisch dat ze in het beslag komen maar helaas staat dit nergens vermeld!’ 
Het antwoord van onze culi-redacteur Trudelies luidt als volgt: ‘U hebt helemaal gelijk! Ondanks dat we testen (soms meerdere keren) en de tekst nog meerdere keren gelezen en gecheckt wordt, slipt er toch af en toe weer een foutje door! Heel vervelend, maar fijn dat u zo opmerkzaam bent. De bonen moeten inderdaad door het beslag.’
kooktijd25 minuten
Koken bonen1 uur 30 minuten
totale tijd1 uur 55 minuten

ingrediënten

  • 150 g bonen wit, gedroogd, een nacht geweekt
  • 1 blaadje laurier
  • 4 takjes tijm van 2 takjes de blaadjes afgestroopt
  • 1 teen knoflook fijngesneden
  • 1 sjalotje fijngesneden
  • 60 g geitenkaas zacht, verkruimeld
  • 50 g olijven zwarte, ontpit, fijngesneden
  • 150 ml olijfolie milde

beslag

  • 110 ml bier donker
  • 100 g bloem gezeefd

saus

  • 1 sjalotje fijngesneden
  • 1 vleestomaat rijp, zaad eruit, vruchtvlees in piepkleine blokken
  • 2 el chilisaus
  • 4 el bladpeterselie milde

instructies

  • Zeef de geweekte bonen. Doe ze in een pan met ruim water, de laurier en 2 tijmtakjes, zonder zout en kook ze in 1-1½ uur gaar. Giet ze af, verwijder de laurier en het tijmtakje en laat uitlekken.
  • Klop in een ruime kom voor het beslag beetje bij beetje het bier bij de bloem en voeg een flinke snuf zout toe. Schep de bonen, knoflook, sjalot, geitenkaas en olijven door het beslag.
  • Verwarm de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Roer het beslag er nogmaals door en leg voorzichtig telkens 5 flinke eetlepels van het beslag in de olie, net als met drie-in-de-pan, maar dan iets kleiner. Bak de koekjes rondom bruin en laat ze uitlekken op keukenpapier.
  • Roer alle ingrediënten voor de saus door elkaar en serveer als dip met de bonenkoeken.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Productie: Trudelies Schouten. Recept: Kirsten Eckhart BereidingL Jacqueline Pietrowski
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!


bonen-olijvenkoeken-delicious