vegetarisch
aantal 4 |
hoofdgerecht |
|
aziatisch |
vegetarisch
hoofdgerecht |
|
aziatisch |
vegetarisch
Julie: 'Ramen kan mij niet spicy genoeg zijn. Te pittig? Vervang de crispy chili-olie door bijvoorbeeld soja- of hoisinsaus. En mocht je iets meer tijd hebben, dan kun je de eieren ook een nacht marineren in (oolong)thee of sojasaus.'
Kookgerei
-
ook nodig: evt. mandoline
Ingrediënten
- 4 eieren
- 4 el crispy chili-olie + evt. extra
- 250 g tempé, in blokjes
- 2 el maizena
- 2-3 el olijfolie
- 2 l groente- of kippenbouillon, van 2 tabletten
- 120 g misopasta
- 250 g ramen noedels
- 200 g wortel, in dunne plakken met de kaasschaaf of mandoline
- 2 Shanghai-paksoi, gehalveerd of in kwarten
- ± 160 g kimchi
- koriander, voor erbij
Instructies
-
Kook de eieren 6 min., giet af en spoel koud. Pel ze voorzichtig en marineer de eieren in een kommetje met de crispy chili-olie tot gebruik.
-
Dep de tempé droog en bestuif rondom met de maizena. Verhit de olie in een koekenpan en bak de tempé af en toe omscheppend in ± 7 min. krokant en goudbruin.
-
Breng de bouillon aan de kook en klop de misopasta erdoor. Voeg de noedels toe en kook 3 min. Kook de wortel- linten en Shanghai-paksoi 1 min. mee.
-
Halveer intussen de eieren. Schep de noedels in kommen, leg de groenten erop, garneer met 2 halve eieren, crispy tempé en een schep kimchi, schenk de bouillon erbij en breng evt. op smaak met een lepel crispy chili-olie. Lekker met koriander en extra kimchi.
Voedingswaarde
calorieën: 700kcal
eiwit: 30g
vet: 34g
koolhydraten: 63g
RECEPTEN, FOODSTYLING: JULIE TEEKEN | FOTOGRAFIE: ROLINDA WINDHORST | STYLING: INGRID VAN KURINGEN.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!