vongole met cacio e pepe

vongole met cacio e pepe
RECEPTEN: DOMINIC SMITH | FOTOGRAFIE: CHRIS COURT | STYLING: KIRSTIN JENKINS.
aantal 4 | hoofd, hoofdgerecht | doordeweeks, weekend | italiaans |
Vongole in visbouillon, wijn en boter, extra lekker in deze cacio e pepe-versie! Serveer met lekker Italiaans brood zodat je alle sappen uit de schelpjes kunt opvegen.
Kooktijd50 minutes
Totale tijd50 minutes

Ingrediënten

  • 3 el extra vergine olijfolie
  • 150 g ijskoude boter, in blokjes
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 kleine venkel, fijngesneden
  • 1 stengel bleekselderij, fijngesneden
  • 1 1/2 tl versgemalen zwarte peper + extra
  • 1/2 tl versgemalen witte peper
  • 250 ml droge witte wijn
  • 500 ml visbouillon
  • 2 kg verse venusschelpen vongole, schoongemaakt
  • 40 g parmigiano reggiano fijn geraspt + extra voor erover ciabatta, voor erbij

Instructies

  • Verhit de olie met de helft van de boter in een grote (braad)pan op hoog vuur. Smoor hierin de knoflook, ui, venkel, bleekselderij en beide soorten peper onder af en toe omscheppen 4-5 min. Schenk de wijn erbij en laat inkoken tot een kwart. Voeg de bouillon toe, roer en breng aan de kook. Voeg de schelpen toe en schep om. Stoom ze afgedekt onder af en toe schudden 5-6 min., of tot ze zich openen. Schep de schelpen met een schuimspaan in een grote, hittebestendige kom.
  • Laat de bouillon in de pan op matig tot hoog vuur in 6-8 min. tot tweederde inkoken. Draai het vuur laag en klop de rest van de boter en de parmigiano reggiano erdoor, zodat je een romige saus krijgt. Schep de schelpen weer terug in de pan en voeg zout en peper naar smaak toe. Strooi nog wat versgemalen zwarte peper erover. Serveer met ciabatta.

Voedingswaarde

calorieën: 516kcal
eiwit: 17g
vet: 35g
koolhydraten: 31g
auteur: delicious.
RECEPTEN: DOMINIC SMITH | FOTOGRAFIE: CHRIS COURT | STYLING: KIRSTIN JENKINS.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Bekijk ook eens deze lijst met tarte tatin recepten: 14 klassiekers met een lekkere twist