volkorenspaghetti met sinaasappel, walnoten & pecorino van Yvette van Boven

volkorenspaghetti met sinaasappel, walnoten & pecorino van Yvette van Boven
RECEPT: YVETTE VAN BOVEN | FOTOGRAFIE: ERIC VAN LOKVEN | STYLING: CYN FERDINANDUS | BEREIDING: BART STUART.
vegetarisch
aantal 4 | hoofdgerecht | | italiaans | vegetarisch
Yvette kookt graag met fruit. Deze keer zet ze sinaasappels in de spotlights. Dit fruit gaat door haar volkorenspaghetti met walnoten en pecorino. Fruit en hartig: wat een topcombi!
Kooktijd25 minutes
Totale tijd25 minutes

Ingrediënten

  • 100 g walnoten
  • 1 sinaasappel in parten + rasp van 1 en het sap van 2 biosinaasappels
  • 400 g volkorenspaghetti
  • 50 ml olijfolie
  • 1 tl chilivlokken of naar smaak
  • 3 teentjes knoflook, fijngesneden
  • kneep citroensap
  • 100 g pecorino romano fijn geraspt + extra voor het serveren
  • 1 bosje 20 g bladpeterselie, fijngesneden
  • witlof fijngesneden bleekselderij en radijs, voor erbij

Instructies

  • Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en rooster de walnoten een paar minuten. Laat ze op een snijplank iets afkoelen en hak ze grof. Leg de sinaas- appelparten in de pan en blaker ze op hoog vuur aan de snijkanten.
  • Zet een grote pan water op, breng aan de kook, voeg een goeie schep zout toe en meteen de pasta erachteraan. Zout verhoogt de temperatuur van het water kortstondig en dat is handig als de spaghetti het afkoelt. Kook de pasta al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verhit intussen in een hapjespan de olijfolie op laag vuur – écht niet te heet! – en smoor de chilivlokken, knoflook en sinaasappelrasp zachtjes tot de knoflook net gaat kleuren en de olie alle smaak kan opnemen. Voeg de walnoten toe en bak ze even mee.
  • Schep 1 beker kookwater uit de pan met spaghetti en giet dan de pasta af. Draai het vuur onder de hapjespan nu hoog en meng de spaghetti met de sinaasappel-chiliolie. Meng het sinaasappelsap, de kaas en de peterselie erdoor. Giet er als dat nodig is net genoeg pastawater bij tot de saus mooi om de spaghetti bindt. Proef even en breng de saus nog op smaak met een kneep citroensap, zout en versgemalen peper als je dat nodig vindt.
  • Serveer direct met de geblakerde sinaasappelparten en geef de rest van de kaas erbij om erover te strooien.

Voedingswaarde

calorieën: 806kcal
eiwit: 26g
vet: 41g
koolhydraten: 78g
auteur: delicious.
RECEPT: YVETTE VAN BOVEN | FOTOGRAFIE: ERIC VAN LOKVEN | STYLING: CYN FERDINANDUS | BEREIDING: BART STUART.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Nog zo’n sappig fruitrecept? Maak: snelle kip met kersen van Yvette van Boven