In Spanje is pan de higo ofwel vijgenbrood een klassieker die vaak wordt geserveerd bij manchego. Deze chunky versie maak je met pistache, sinaasappel en dadels. En zo’n vijgen-dadelbrood smaakt ook heel lekker bij oude of blauwe kaas.
En zo’n lekker borrelbrood maak je heel makkelijk zelf. Zeker met deze duidelijke stap voor stap-uitleg.
Maak ook eens stap voor stap een hartige tare tatin van wortel!
Wat heb je nodig?

Ingrediënten voor het vijgen-dadelbrood
1 grote (bio)sinaasappel
300 g gedroogde vijgen
150 g medjoul-dadels
60 ml sinaasappellikeur
75 g pistachenoten
1 tl anijszaad
1 tl gemalen kaneel
Stap voor stap vijgen-dadelbrood
en laat ± 5 min. weken. Schep af en toe om. Giet de vijgen af. Kneed alle ingrediënten behalve de achtergehouden rasp en noten in een kom.
± 400 ml inhoud royaal met plasticfolie en verdeel de achtergehouden rasp en noten over de bodem.
± 24 uur in de koelkast opstijven.
Het vijgen-dadelbrood is vega en glutenvrij.
Nog meer brood zelf maken? Probeer dan ook eens dit naanbrood.