aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
mexicaans |
Vandaag gaan we voor een zomers gerecht: vegetarische chili van velderwtjes en tofu. Houd je niet zo van tofu? Maak ‘m dan met kidneybonen. Net zo lekker, net zo Mexicaans!
kooktijd20 minutesminutes
totale tijd20 minutesminutes
ingrediënten
3elsesamolie
500gtofugrof verkruimeld
1uigroot, grof gesneden
2teentjesknoflookin plakjes
2½elchili con carne-kruidenmix*
1blikjegeconcentreerde tomatenpureeà 70 g
1courgettein grove blokjes
1blikjemaïskolfjesuitgelekt, 425 g
1blikvelderwtjes**uitgelekt, 1 l
1bosjekoriander
voor erbij:geraspte kaas en tortillachips
instructies
Verwarm 2 el van de olie op halfhoog vuur in een braadpan. Roerbak de tofu snel goudbruin en neem met een schuimspaan uit de pan. Laat op keukenpapier uitlekken.
Voeg nog 1 el olie toe aan het bakvet en roerbak de ui en knoflook in 5 min. zacht. Voeg de chilikruiden en tomatenpuree toe en bak kort mee. Voeg de courgette, maïskolfjes en 150 ml water toe, breng aan de kook en laat 5 min. zacht pruttelen. Voeg dan de velderwtjes toe met zoveel van het vocht als nodig is om een smeuïg geheel te krijgen en warm nog 5 min. zachtjes door.
Breng op smaak met zout en peper en bestrooi met de tofu en koriander. Extra lekker met guacamole (kant en klaar). Serveer met de geraspte kaas, eventueel brood of tortillachips of wraps.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
* Chili con carne poeder is een mengsel van verschillende specerijen die o.a. veel in de Mexicaanse keuken gebruikt worden, zoals koriander, komijn, chili en oregano. Maak zelf je eigen mix van kruiden die jij zelf lekker vindt!** Velderwtjes zijn jonge, malse capucijners die in de meeste supermarkten goed te koop zijn. Je kunt ze vervangen door bruine bonen of kidneybonen.Meer recepten met groente in de hoofdrol vind je in delicious. hét groenteboek. Bestel het hier in onze webshop.Fotografie: Rob van der Vet. Styling: Jan Willem van Riel. Bereiding: Bart Stuart. Productie: Trudelies Schouten