vegetarische carpaccio van wintergroente

vegetarische carpaccio van wintergroente

Een feestelijke carpaccio hoeft echt niet van vlees te zijn. Deze vegetarische carpaccio van gekleurde flinterdunne plakjes wintergroente is de ster van het kerstmenu.

33x feestelijke vegetarische voorgerechten

Vegetarische carpaccio van wintergroente

glutenvrij, glutenvrij / lactosevrij, lactosevrij, vegetarisch
aantal | voorgerecht | feestdagen, feestelijk, kerst | internationaal | glutenvrij, lactosevrij, vegetarisch
Ook flinterdunne reepjes savooiekool zijn lekker in deze carpaccio.
Kooktijd20 minutes
marineren1 hour

Kookgerei

  • mandoline

Ingrediënten

  • 250 g stevige wintergroenten, bijv. bietjes en wortel in verschillende kleuren en flespompoen
  • 2 el witte balsamico-azijn
  • 5 el olijfolie extra vierge
  • 2 el kappertjes
  • 3 el olijfolie
  • 1 el pijnboompitten
  • 25 g mesclun
  • 25 g Parmezaanse kaas

Instructies

  • Boen de groenten schoon. Snijd ze met de mandoline in flinterdunne plakjes.
  • Klop de balsamico-azijn door de extra vierge olijfolie. Schep de groenten door de dressing; houd de diverse kleuren apart zodat bijv. de paarse bietjes niet afgeven op gele bietjes. Marineer de groenten zeker 1 uur, zo worden ze mals en sappig.
  • Dep de kappertjes met keukenpapier droog. Verhit in de koekenpan de olijfolie. Bak de kappertjes in 3-4 min. krokant. Schep ze uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Bak in dezelfde olijfolie de pijnboompitten goudbruin en schep ze bij de kappertjes.
  • Verdeel de groenten over 4 borden. Leg een toef mesclun erop en bestrooi met de krokante kappertjes en de pijnboompitten. Rasp wat Parmezaanse kaas erover en bestrooi met zout en peper. Sprenkel eventueel wat extra extra vierge olijfolie erover.

Voedingswaarde

calorieën: 254kcal
eiwit: 4g
vet: 24g
koolhydraten: 5g
auteur: delicious.
RECEPT, FOTOGRAFIE, STYLING, BEREIDING: STUDIO PHILIPPI
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!