vegan ossobuco

vegan ossobuco
ERNIE ENKELAAR

Zin in de zomer? Deze vegan ossobuco van Strandvier komt uit het nieuwste nummer van delicious. en wil je écht een keer proberen.

Het juli-nummer van delicious. zit vol recepten voor zomerse dagen. Van zonnige bordjes om aan het strand te delen tot zoete recepten met aardbeien, bessen, kersen en frambozen. Mis in het nummer ook niet het Catalaanse menu, net als de gerechten met primeur-aardappels en meer onweerstaanbaars van het seizoen. Bestel het nummer hier!

vegan ossobuco

veganistisch
aantal 4 | hoofdgerecht | | italiaans | vegan
Bij Strandvier staan er mediterrane klassiekers op tafel maar dan wel met een vega(n) twist. Zoals deze heerlijke op ossobuco-geïnspireerde stoof met knolselderij en paddenstoelen. Als je het ons vraagt de ideale maaltijd na een dag zwemmen in het Markermeer.
Toch liever de klassieker met kalfsschenkel? Het recept vind je hier.
Kooktijd55 minutes
oven40 minutes
Totale tijd1 hour 35 minutes

Ingrediënten

  • ½ knolselderij geschild, in 2 cm-stukken
  • 1 venkel, in 2 cm-stukken
  • 1 winterpeen geschild, in 2 cm-stukken
  • 1 peterseliewortel of pastinaak geschild, in 2 cm-stukken
  • 2 uien, in 2 cm-stukken
  • 60 ml olijfolie (4 el)
  • 2 portobello’s, in kwarten
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 4 tenen knoflook, fijngesneden
  • 2 el tomatenpuree
  • 3 takjes tijm
  • 2 tl witte miso
  • 2 laurierblaadjes
  • 500 ml rode wijn
  • 1,5 l vegan groentebouillon
  • 200 g plantaardige boter ijskoud, in blokjes
  • 250 g instant polenta
  • tabasco en edelgistvlokken, naar keuze

gremolata

  • 20 g krulpeterselie, fijngesneden
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • rasp van 1⁄2 biocitroen
  • scheutje olijfolie

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C. Verdeel de groenten, behalve de portobello’s, sjalot en knoflook, over een met bakpapier beklede bakplaat. Schep om met 2 el olijfolie en peper en zout. Bak in ± 40 min. goudbruin en gaar. Voeg na 30 min. de portobello’s toe en bak de laatste 10 min. mee. Schep de groenten iedere 15 min. om.
  • Verhit intussen voor de saus de resterende 2 el olijfolie in een steelpan op laag vuur. Voeg de sjalot, knoflook, tomatenpuree, tijm, miso en laurier toe en bak 5 min. Voeg de rode wijn en 200 ml groentebouillon toe en breng aan de kook. Laat op laag vuur ± 30 min. zachtjes koken. Haal de laurier en tijm uit de saus. Laat beetje bij beetje 150 g koude boter erin smelten en roer tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en zout.
  • Kook intussen de polenta met de resterende groentebouillon volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de resterende 50 g boter erdoor en breng naar keuze op smaak met tabasco en edelgistvlokken.
  • Meng alle ingrediënten voor de gremolata, breng op smaak met zout.
  • Schep voor de ossobuco de groenten door de saus. Serveer met de polenta en gremolata.

Voedingswaarde

calorieën: 934kcal
auteur: delicious.
RECEPTEN: JESSIE YDO | FOTOGRAFIE: ERNIE ENKELAAR | STYLING: MARIJN VISSER | STYLINGPROPS: MAKE MY DAY CONCEPTSTORE, RE-TALE.NL, SISSY-BOY HOMELAND, DILLE & KAMILLE.
 
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Bekijk naast deze vegan ossobuco ook: 27x lekkere vegan recepten voor doordeweeks