Het nieuwe nummer van delicious. staat in het teken van een goede start van het nieuwe jaar. Binnen 25 minuten een lekker en gezond gerecht op tafel hebben staan? Julie bewijst dat het kan met deze vega butter-naanpizza met zoete aardappel en raita. Bestel het nieuwe nummer hier!
Vega butter-naanpizza met zoete aardappel en raita
vegetarisch
aantal 4 |
hoofdgerecht |
|
fusion, indiaas |
vegetarisch
Butter chicken maar dan vega en óp een pizza met komijnekaas?! Deze crossover tussen Italië, India en Nederland zet je in een wip op tafel.
Ingrediënten
- 400 g zoete-aardappelblokjes
- 2 el butter chicken currypasta
- 300 g passata (gezeefde tomaten)
- 4 naanbroden
- 80 g komijnekaas, geraspt
- 1 el zwart sesamzaad
- 5 g munt, blaadjes geplukt
- 150 g snoepkomkommers, in schuine dunne plakjes
- 200 g Griekse yoghurt
Instructies
- Verwarm de oven voor op 210°C. Kook de zoete aardappelblokjes ± 5 min. in gezouten water. Roer de currypasta door de passata. Giet de zoete aardappels af en schep om met het passata-mengsel.
- Leg de naanbroden uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de passata met zoete aardappelblokjes erover, bestrooi met komijnekaas en zwart sesamzaad en bak in ± 15 min. af in de oven.
- Snijd intussen voor de raita de helft van de muntblaadjes in reepjes en meng met de snoepkomkommers door de yoghurt. Breng op smaak met peper en zout.
- Neem de naanpizza’s uit de oven, schep de raita erop en bestrooi met de rest van de muntblaadjes. Serveer direct.
Voedingswaarde
calorieën: 395kcal
eiwit: 7g
vet: 14g
koolhydraten: 50g
TIP Ook lekker met koriander in plaats van munt.
Recepten & Foodstyling: Julie Teeken, Fotografie: Mevrouw Mel, Styling: Ingrid van Kuringen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!