vegetarisch
aantal 4 |
drankje, voorgerecht |
zomer |
italiaans |
In ons spiksplinternieuwe nummer staan maar liefst negen pagina’s over Pure C, hét boek over Sergio Herman en Syrco Bakker. Er staan zoveel bijzondere recepten in dat we met pijn in ons hart een selectie moesten maken. Dit recept voor overheerlijke gazpacho staat niet in delicious. maar we wilden ‘m toch niet voor je achterhouden… Daar is ‘ie te lekker voor!
Ingrediënten
- ½ teen knoflook in plakjes gesneden
- ½ sjalot in ringen gesneden
- paar blaadjes basilicum + extra voor erover
- 1 takje tijm fijngesneden + extra voor erover
- cayennepeper
gazpacho
- ¼ courgette
- ¼ aubergine
- ¼ komkommer
- ¼ bos bleekselderij
- 2 tomaten
- 2 paprika’s rode
- ½ venkel
- ½ teen knoflook
- 2 takjes basilicum grof gesneden
- 2 takjes tijm
croutons
- 4 plakken Grand-mère Frans bruin zuurdesembrood*
- olijfolie
Instructies
- Snijd voor de gazpacho alle groenten en kruiden in stukjes en maal ze fijn in de blender. Voeg de plakjes knoflook, sjalotringen, basilicum en tijm toe. Kruid de massa met zout en wat cayennepeper. Laat de massa 12 uur trekken in de koelkast en passeer door een zeef.
- Verwarm voor de croutons de oven voor op 170°C. Snijd kleine blokjes (brunoise) van het Grand-mere brood. Besprenkel het brood met olijfolie en kruid met zout. Bak de croutons in 8 min. krokant en mooi bruin in de warme oven.
- Verdeel de koele gazpacho over grote glazen en strooi er wat croutons bovenop. Leg op de croutons wat basilicum en tijm voor een extra groene toets.
Voedingswaarde
* Frans bruin zuurdesembrood is bij een aantal bakkers in Nederland te koop of gebruik ander luchtig bruin zuurdesembrood.
Recepten: Sycro Bakker & Sergio Herman. Fotografie: Tony Le Duc. Tekst: Mara Grimm. Bewerking/productie: Trudelies Schouten
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!