Dun knapperig deeg, kruidig gehakt met een frisse saus... Turkse pizza! Heb je hem al een keer zelf gemaakt? Dit is je kans. Heerlijk om zo te eten of nog te beleggen met ingrediënten naar keuze.Deze ovenschotel met flatbread is ook de moeite waard!
voorbereiding25 minutesminutes
kooktijd15 minutesminutes
totale tijd40 minutesminutes
ingrediënten
3elextra vergine olijfolie
1uifijngesneden
1kglamsgehakt
½elkomijn
1tlkaneelpoeder
3eltomatenpuree
200gtomatenblokjes uit blik
6elzoete-paprikapastapot, tatli biber bij Turkse/mediterrane winkel
250mlyoghurt
3elfijngesneden verse munt + extra voor erover
1citroenrasp en sap
4grote flatbreadszoals Libanees brood of lavash (mediterrane winkel)
geroosterde pijnboompittenvoor erover
halve citroenenvoor erbij
instructies
Verhit een grote koekenpan met antiaanbaklaag met de olie op hoog vuur. Bak hierin de ui onder af en toe omscheppen 4-5 min. Voeg het lamsgehakt toe en bak het in 6-8 min. rul terwijl je het opbreekt met een pollepel. Voeg wat zout en de specerijen toe. Roer de tomatenpuree, tomatenblokjes en paprikapasta erdoor en prak de tomatenblokjes licht. Laat ± 3-5 min. inkoken. Laat volledig afkoelen.
Doe intussen de yoghurt in een kleine kom en roer de munt, citroenrasp en het -sap en wat zout en peper erdoor.
Verwarm de oven voor op 240°C.
Vet 2 grote bakplaten in en bekleed met bakpapier. Beleg de flatbreads met het afgekoelde gehaktmengsel en spreid uit tot de rand. Bak 2 lahmacuns tegelijk in de oven in 12-15 min. tot licht goudbruin. Haal uit de oven en laat op schalen glijden. Bak zo ook de andere 2 lahmacuns.
Besprenkel de lahmacuns met wat muntyoghurt, bestrooi met pijnboompitten en nog wat munt. Serveer met de gehal- veerde citroenen om erover uit te knijpen: dat is heerlijk!