glutenvrij
aantal 6 |
nagerecht |
feestelijk |
internationaal, turks |
glutenvrij
Zoet, romig & notig! En met die uitgesproken smaak van raki is dit een Turks toptoetje.
Kookgerei
- 4 glaasjes of bakjes
Ingrediënten
- 25 g gele rozijnen
- 4 el raki (slijter) + 1-2 el voor de pudding
- 1 l volle melk
- 125 g suiker
- 2 eidooiers
- 20 g maizena
- 6 g rijstebloem
- 60 g pistachenoten grof gehakt + 2 el fijn gehakte pistachenoten
- 1 tl vanille-extract
- 40 ml vloeibare slagroom
Instructies
- Breng de rozijnen met de 4 el raki aan de kook. Neem van het vuur en laat de rozijnen wellen tot gebruik.
- Breng 940 ml melk met de suiker aan de kook en kook 2 min. zachtjes door.
- Klop intussen de eidooiers met de maizena, rijstebloem en resterende 60 ml melk tot gladde pasta. Giet al roerend het maïzena-mengsel bij de hete melk en voeg ook de pistachenoten, vanille-extract, slagroom, 1-2 el raki en een snuf zout toe. Laat onder regelmatig roeren ± 14 min. koken tot een dikke vla. Schenk het mengsel in een grote maatbeker en laat 20 min. afkoelen.
- Schenk de vla in 4 glaasjes en laat in 2 uur koud worden in de koelkast. Verdeel de gewelde rozijnen (evt. met de raki) en de fijn gehakte pistachenoten erover en serveer.
Voedingswaarde
calorieën: 488kcal
eiwit: 14g
vet: 21g
koolhydraten: 56g
RECEPTEN DOSIA BREWER FOTOGRAFIE SOPHIA VAN DEN HOEK
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Bekijk ook: pistache-kipgehaktballetjes met groene tabouleh