pistache-kipgehaktballetjes met groene tabouleh

pistache-kipgehaktballetjes met groene tabouleh
RECEPTEN, FOODSTYLING: JULIE TEEKEN | FOTOGRAFIE: ROLINDA WINDHORST| STYLING: INGRID VAN KURINGEN.
lactosevrij
aantal 4 | hoofd, hoofdgerecht | | internationaal | lactosevrij
Zo'n tabouleh met kipgehaktballetjes zijn ideaal als picknick. Je kunt het al een dag eerder maken, daar worden de smaken alleen maar beter van!
Kooktijd30 minutes
Totale tijd30 minutes

Ingrediënten

  • 300 g kipgehakt
  • 95 g gedopte pistachenoten, fijngehakt
  • rasp en sap van 1 (bio)limoen
  • 3 el ras el hanout
  • 1 ei (L)
  • 1 volkoren beschuit, verkruimeld
  • 300 g bulgur
  • 225 g diepvriesdoperwten
  • 1 bosje verse kruiden, fijngesneden (bijv. munt, peterselie of dille)
  • 185 g granaatappelpitten
  • 2 el olijfolie

Instructies

  • Meng het kipgehakt, de pistachenoten, limoenrasp, 2 el ras el hanout, het ei en de beschuit. Breng op smaak met peper en zout. Rol met vochtige handen ± 12 gehaktballetjes.
  • Kook de bulgur met 1 el ras el hanout volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de laatste 3 min. de doperwten mee. Giet af en breng op smaak met het limoensap, peper en zout. Schep bijna alle kruiden en de granaatappelpitjes door de tabouleh.
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de balletjes in ± 10 min. gaar en goudbruin. Serveer de warme balletjes op de frisse tabouleh en versier met een handje fijngesneden kruiden. Lekker met tzatziki.

Voedingswaarde

calorieën: 661kcal
eiwit: 39g
vet: 21g
koolhydraten: 71g
auteur: delicious.
TIP Ook lekker met peultjes of andere lentegroenten.
RECEPTEN, FOODSTYLING: JULIE TEEKEN | FOTOGRAFIE: ROLINDA WINDHORST| STYLING: INGRID VAN KURINGEN.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Inspiratie nodig? 39x gezond en lekker met doperwten