lactosevrij
aantal 4 |
hoofd, hoofdgerecht |
|
internationaal |
lactosevrij
Zo'n tabouleh met kipgehaktballetjes zijn ideaal als picknick. Je kunt het al een dag eerder maken, daar worden de smaken alleen maar beter van!
Ingrediënten
- 300 g kipgehakt
- 95 g gedopte pistachenoten, fijngehakt
- rasp en sap van 1 (bio)limoen
- 3 el ras el hanout
- 1 ei (L)
- 1 volkoren beschuit, verkruimeld
- 300 g bulgur
- 225 g diepvriesdoperwten
- 1 bosje verse kruiden, fijngesneden (bijv. munt, peterselie of dille)
- 185 g granaatappelpitten
- 2 el olijfolie
Instructies
- Meng het kipgehakt, de pistachenoten, limoenrasp, 2 el ras el hanout, het ei en de beschuit. Breng op smaak met peper en zout. Rol met vochtige handen ± 12 gehaktballetjes.
- Kook de bulgur met 1 el ras el hanout volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de laatste 3 min. de doperwten mee. Giet af en breng op smaak met het limoensap, peper en zout. Schep bijna alle kruiden en de granaatappelpitjes door de tabouleh.
- Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de balletjes in ± 10 min. gaar en goudbruin. Serveer de warme balletjes op de frisse tabouleh en versier met een handje fijngesneden kruiden. Lekker met tzatziki.
Voedingswaarde
calorieën: 661kcal
eiwit: 39g
vet: 21g
koolhydraten: 71g
TIP Ook lekker met peultjes of andere lentegroenten.
RECEPTEN, FOODSTYLING: JULIE TEEKEN | FOTOGRAFIE: ROLINDA WINDHORST| STYLING: INGRID VAN KURINGEN.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Inspiratie nodig? 39x gezond en lekker met doperwten