Turks platbrood (gözleme) met spinazie-kaasvulling

Turks platbrood (gözleme) met spinazie-kaasvulling
vegetarisch
aantal 4 |
hoofdgerecht |
|
turks |
vegetarisch
Gözleme is gevuld Turks platbrood. Gouden tip: gebruik twee koekenpannen, dan ben je sneller klaar.

In het recept vind je ook provolone dolce: een harde koemelkkaas die op dezelfde manier wordt gemaakt als mozzarella en burrata. Te koop bij ruim gesorteerde supermarkten en kaaswinkels. Je kunt ook geraspte mozzarella nemen, die is wel een stuk milder van smaak en smelt sneller.

Kooktijd35 minutes

Ingrediënten

  • 100 g malse spinazieblaadjes, grof gehakt
  • 2 bosuitjes, in dunne ringetjes
  • ½ tl chilivlokken
  • ½ tl gemalen korianderzaad
  • 3 el dille, fijngesneden
  • rasp van 1 citroen + citroenpartjes
  • 250 g feta, verbrokkeld
  • 230 g provolone dolce* of mozzarella, grof geraspt
  • 2 eidooiers
  • 4 el 60 ml extra vergine olijfolie
  • 4 kant-en-klare platbroden of pitabroodjes

Instructies

  • Meng in een kom alle ingrediënten behalve de olie en het platbrood. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  • Verhit 1 el van de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag op matig tot laag vuur. Leg 1 platbrood in de pan en beleg de ene helft met een kwart van de kaasvulling. Klap het platbrood dubbel, zodat je een half maantje krijgt. Bak in 5-6 min. per kant goudbruin en knapperig.
  • Vul en bak zo de overige gözleme met de rest van de vulling. Serveer met citroenpartjes.

Voedingswaarde

calorieën: 611kcal
eiwit: 31g
vet: 42g
koolhydraten: 29g
auteur: delicious.
RECEPTEN: PHOEBE WOOD, FOTOGRAFIE: CHRIS COURT, STYLING: KIRSTEN JENKINS

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!