Gözleme is gevuld Turks platbrood. Gouden tip: gebruik twee koekenpannen, dan ben je sneller klaar. In het recept vind je ook provolone dolce: een harde koemelkkaas die op dezelfde manier wordt gemaakt als mozzarella en burrata. Te koop bij ruim gesorteerde supermarkten en kaaswinkels. Je kunt ook geraspte mozzarella nemen, die is wel een stuk milder van smaak en smelt sneller.
Kooktijd35 minutesminutes
Ingrediënten
100gmalse spinazieblaadjes,grof gehakt
2bosuitjes,in dunne ringetjes
½tlchilivlokken
½tlgemalen korianderzaad
3eldille,fijngesneden
rasp van 1 citroen + citroenpartjes
250gfeta,verbrokkeld
230gprovolone dolce* of mozzarella,grof geraspt
2eidooiers
4el60 ml extra vergine olijfolie
4kant-en-klare platbroden of pitabroodjes
Instructies
Meng in een kom alle ingrediënten behalve de olie en het platbrood. Voeg zout en peper naar smaak toe.
Verhit 1 el van de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag op matig tot laag vuur. Leg 1 platbrood in de pan en beleg de ene helft met een kwart van de kaasvulling. Klap het platbrood dubbel, zodat je een half maantje krijgt. Bak in 5-6 min. per kant goudbruin en knapperig.
Vul en bak zo de overige gözleme met de rest van de vulling. Serveer met citroenpartjes.
Voedingswaarde
calorieën: 611kcal
eiwit: 31g
vet: 42g
koolhydraten: 29g
auteur: delicious.
RECEPTEN: PHOEBE WOOD, FOTOGRAFIE: CHRIS COURT, STYLING: KIRSTEN JENKINS