Een tostada is een knapperig gebakken tortilla die je met allerlei toppings kunt beleggen. Je kunt ze ook in de koekenpan bakken of op de bbq grillen.
In het mei 2023-nummer van delicious. vind je nog meer heerlijke tostada’s uit de koker van Janneke Philippi. Zo maakt ze er één met guacamole en warmgerookte zalm én een zoete, gefrituurde variant – bunuelos – met crushed frambozensaus.
tostada’s met fetayoghurt, gehakt en dille
aantal 4 |
hoofd, hoofdgerecht |
doordeweeks |
mexicaans |
Een tostada is een knapperig gebakken tortilla die je met allerlei toppings kunt beleggen. Je kunt ze ook in de koekenpan bakken of op de bbq grillen.Eet je minder vlees? Vervang de helft van het gehakt door 250 g linzen uit blik.
Ingrediënten
- 1 komkommer
- 250 g cherrytomaatjes
- 4 takjes dille
- 100 g feta
- 3 el Griekse yoghurt
- 8 tortilla’s naturel
- 300 g runder- en/of lamsgehakt
- 1½ tl gemalen komijn
- 2 tl gemalen koriander
- 2 tl honing
voorraad
- 1 teentje knoflook
- 8 el zonnebloemolie
Instructies
- Schaaf van de komkommer lange linten. Snijd de tomaatjes in kwarten. Snijd de dille fijn. Pureer in de keukenmachine of de hakmolen van de staafmixer de feta met de yoghurt. Rasp het teentje knoflook erboven. Voeg 1-2 el water en 1 el dille toe en pureer glad en romig.
- Verhit de grillpan voor.
- Bestrijk de tortilla’s aan beide kanten dun met olie. Gril de tortilla’s aan beide kanten bruin en knapperig.
- Verhit in een koekenpan de resterende olie. Bak het gehakt in 4 min. rul en gaar. Breng op smaak met de komijn, koriander, honing, zout en peper.
- Leg de tostada’s op 4 borden. Verdeel de komkommer, de tomaatjes en het gehakt erover. Schep wat knoflookyoghurt erop en bestrooi met de rest van de dille.
Voedingswaarde
calorieën: 913kcal
eiwit: 34g
vet: 49g
koolhydraten: 80g
Simpel & Snel, R+S+B Jannake Philippi, F Serge Philippi, Studio Philippi
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Wat is het verschil tussen taco en tortilla? Yvette van Boven legt uit!