aantal 4 |
lunchgerecht, voorgerecht |
doordeweeks |
italiaans |
In delicious.april 2014 gaat Mister Kitchen op jacht naar Hollandse ansjovis. Een paar jaar geleden kregen wij onderstaand ansjovis-recept van Leonardo Pacenti van Toscanini (Amsterdam).
Ingrediënten
- 4-6 ansjovis vers of gezouten
- 10 pomodori f andere tomaten met veel smaak
- 1 teentje knoflook
- 200 ml olijfolie extra vergine
- 6 plakken zuurdesembrood oud, licht, zonder korst
- 100 ml rodewijnazijn
- 1 ui rood, in zeer dunne plakken gesneden
- ½ bosje basilicum blaadjes gescheurd
Instructies
- Kruis de tomaten in en dompel ze 20 sec. in kokend water. Ontvel de tomaten, snijd ze in de lengte doormidden, verwijder de pitjes (bewaar sap en pitjes) en snijd in repen. Pureer het tomatensap en de pitjes met de knoflook en zeef het mengsel. Voeg de olijfolie toe en breng op smaak met zout en peper.
- Scheur het brood in stukken en besprenkel met de rodewijnazijn. Meng met de repen tomaat, de ui, basilicum en het olijfolie-tomaatmengsel en schep voorzichtig door elkaar. Serveer de gezouten verse ansjovis erop met de velkant naar boven.
Voedingswaarde
Recept: Leonardo Pacenti. Fotografie: Eric van Lokven
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!