glutenvrij, lactosevrij
aantal 4 |
hoofdgerecht, lunchgerecht |
|
aziatisch |
glutenvrij, lactosevrij
Oef wat lekker! Zoete sjalotten, crunchy papaja, sappige tonijn en dan royaal pittige Thaise dressing erover.
Ingrediënten
- 2 tl korianderzaad
- 2 kaffirlimoenblaadjes*, in heel dunne reepjes
- 2 tenen knoflook, geperst
- 2 groene chilipepers zonder zaadjes, fijngesneden
- 1 el fijne kristalsuiker
- 80 ml vissaus
- sap van 2 limoenen
- 1 tl sesamolie
- 1 el zonnebloemolie
- 500 g tonijn sashimi-kwaliteit, in 1 cm-blokjes
- snuf gemalen witte peper
- 1 el sesamzaad, geroosterd
- 2 rode grapefruits dik geschild, in losse partjes
- 1 onrijpe papaja* in juliennereepjes, of neem onrijpe mango
- 1 bos munt, blaadjes geplukt
- 2 sjalotten, fijngesneden
- 50 g zoute pinda’s, grof gehakt
Instructies
- Rooster het korianderzaad 1-2 min. in een kleine koekenpan op matig vuur; schud de pan af en toe. Doe het warme korianderzaad in de vijzel en vijzel het grof.
- Voeg de limoenblaadjes, knoflook, pepers en suiker toe en wrijf ze erdoor tot een grof mengsel. Roer de vissaus, het limoensap, de sesamolie en zonnebloemolie erdoor.
- Doe de blokjes tonijn in een kom en schep ze om met ± 80 ml van deze dressing. Voeg de witte peper en het sesamzaad toe en schep om.
- Verdeel de grapefruitpartjes, papaja, munt en sjalotten over een schaal. Doe de tonijnblokjes erover, bestrooi ze met de pinda’s en serveer er de rest van de dressing bij.
Voedingswaarde
calorieën: 302kcal
eiwit: 27g
vet: 10g
koolhydraten: 20g
* Kaffirlimoenblad of daun jeruk perut, en onrijpe papaja koop je bij de toko en Aziatische supermarkt.
RECEPTEN: PHOEBE WOOD | FOTOGRAFIE: BRETT STEVENS | STYLING: KIRSTEN JENKINS.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Ook iets voor jou? 6x gezonde lunch om mee te nemen