toastjes met zalm, crème fraîche & augurken

toastjes met zalm, crème fraîche & augurken

Vis kan chique en elegant zijn, maar ook easy en comfortabel. In het april 2023-nummer van delicious vind je recepten voor mosselen, zalm, zwaardvis en kreeft. Onderstaande toastjes met zalm zijn een crowdpleaser eerste klas!

Het april-nummer staat in het teken van de deli! In het weekend of op een vrije dag gaan we graag naar de deli. Keuzes maken uit het verse aanbod, goede koffie erbij en genieten. Nog leuker: vul een mandje met de beste ingrediënten en ga er thuis mee aan de slag. Inspiratie genoeg in dit aprilnummer van delicious. Bestel hem hier!

toastjes met zalm, crème fraîche & augurken

aantal 6 | borrelhap, hapje, hapjes, voorgerecht | feestelijk, kerst, oudjaar, pasen, weekend | internationaal |
Iets te vieren? Deze toastjes met zalm zijn simpel te maken, maar zorgen wel voor een wow-factor op je borrelplank.
Kooktijd35 minutes
oven30 minutes
Totale tijd1 hour 5 minutes

Ingrediënten

  • 200 g zalmfilet, met vel
  • 1 el extra vergine olijfolie + extra om mee te besprenkelen
  • 1 sjalot, fijngesneden
  • 1 bosje bieslook, fijngesneden rasp en sap van 1 (bio)citroen
  • 1 chilipeper, zonder zaadjes, fijngesneden
  • ½ stokbrood, in schuine ½ cm-sneetjes
  • 100 g crème fraîche
  • 70 g augurken, in de lengte gehalveerd

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 150ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg de zalmfilet met het vel omlaag op de bakplaat, besprenkel met olie en bestrooi met wat zout en peper.
  • Bak de vis ± 15-20 min. of tot hij net niet meer doorschijnend is en het vel makkelijk loslaat. De vis moet precies zo gaar worden dat je hem in vlokken kunt verdelen, maar zonder dat hij droog wordt.
  • Ontvel de zalm, leg in een kom en verdeel in vlokken. Meng de sjalot, bieslook, citroenrasp en het -sap, de chilipeper en nog wat zout en peper erdoor. Laat de vis helemaal afkoelen in de koelkast.
  • Zet de oven nu op 160°C. Leg de sneetjes brood op een bakplaat, besprenkel ze met nog wat olie en bestrooi met zeezoutvlokken. Toast ze in 8-10 min. goudbruin.
  • Klop in een kom de crème fraîche stijf en zet tot gebruik in de koelkast. Bestrijk vlak voor serveren de toast met crème fraîche en beleg met een lepel zalmmengsel en wat plakjes augurk.

Voedingswaarde

calorieën: 341kcal
eiwit: 15g
vet: 20g
koolhydraten: 24g
auteur: delicious.
RECEPTEN, BEREIDING: SCOTT PICKETT, JOEL BENNETTS, PHIL WOOD, FOTOGRAFIE: BEN DEARNLEY, BRETT STEVENS, STYLING: KIRSTEN JENKINS
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Bekijk ook: rösti met ei en ui