vegetarisch
aantal 4 |
bijgerecht, lunchgerecht, voorgerecht |
|
hollands |
Het is tijd voor de markt. Snijbiet is er weer, een haast vergeten groente die gelukkig steeds meer van eigen bodem komt. Snijbiet is er in verschillende varianten, van witte tot groene, gele en rode stengels. Een combinatie geeft een prachtig bont palet op het bord. Van snijbiet kun je zowel het blad als de steel – ook wel ribben genoemd – eten. Met een stevige, volle smaak die doet denken aan spinazie, is het een heerlijke groente die je bovendien eenvoudig en snel op tafel zet.
Ingrediënten
500 g witte en rode snijbiet
- 1 el olijfolie
- 1 glas witte wijn of bouillon
- 2 teentjes knoflook vers
- 4 sneden brood donker
- 4 el crème fraîche
Instructies
- Was de snijbiet, laat de groente goed uitlekken en snijd de bladeren van de stelen. Snijd de stelen en bladeren apart in repen van zo’n 2 cm.
- Verhit in een koekenpan de olijfolie en bak de stelen 2 minuten zachtjes. Voeg de wijn toe en smoor ze in 6-8 minuten knapperig gaar. Voeg het blad met de knoflook toe en warm 1-2 minuten mee, tot het blad is geslonken en het vocht is verdampt.
- Breng de snijbiet op smaak met gemalen zeezout en peper. Rooster intussen de sneden brood krokant. Leg elke snee op een bord en schep er een lepel crème fraîche op. Verdeel de snijbiet erover en serveer meteen.
Voedingswaarde
Overigens kom je jong geoogste snijbiet ook als babyleaves in slamelanges tegen. Je herkent ze aan de rode steeltjes en typische knapperige, frisse smaak.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!