aantal 4 | bijgerecht, lunchgerecht, voorgerecht | | hollands |
Het is tijd voor de markt. Snijbiet is er weer, een haast vergeten groente die gelukkig steeds meer van eigen bodem komt. Snijbiet is er in verschillende varianten, van witte tot groene, gele en rode stengels. Een combinatie geeft een prachtig bont palet op het bord. Van snijbiet kun je zowel het blad als de steel – ook wel ribben genoemd – eten. Met een stevige, volle smaak die doet denken aan spinazie, is het een heerlijke groente die je bovendien eenvoudig en snel op tafel zet.
Voorbereiding:5 minuten
Kooktijd:15 minuten
Totale tijd:20 minuten
Overigens kom je jong geoogste snijbiet ook als babyleaves in slamelanges tegen. Je herkent ze aan de rode steeltjes en typische knapperige, frisse smaak.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | toast met gestoofde snijbiet en crème fraîche