tiramisu met specerijen en frangelico

tiramisu met specerijen en frangelico

Dit dessert is alles wat je wilt na zo’n diner. Tiramisu staat voor delen, voor lang blijven zitten en praten over de avond en het leven. Alles wat lekker is, gaat erin. De stukjes chocolade zorgen voor wat bite. Deze tiramisu met specerijen en frangelico heeft het allemaal.

Meer desserts met een scheutje alcohol? De 27 lekkerste desserts met drank voor boozy feestdagen.

Of haal delicious. in huis voor nog meer kerstinspiratie. Lees meer!

Tiramisu met specerijen en frangelico

aantal 4 | dessert, nagerecht | familietijd, feestdagen, feestelijk, kerst | italiaans |
Tiramisu staat voor delen, voor lang blijven zitten en praten over de avond en het leven. Alles wat lekker is, gaat erin. De stukjes chocolade zorgen voor wat bite. Deze tiramisu met specerijen en frangelico heeft het allemaal.
De tiramisu kun je 1 dag van tevoren maken.
Kooktijd30 minutes
opstijven4 hours

Ingrediënten

  • 250 ml slagroom
  • 400 ml sterke koffie
  • 150 ml frangelico
  • pak lange vingers
  • 8 eidooiers
  • 125 g poedersuiker
  • 125 g mascarpone
  • 4 tl koekkruiden + wat extra
  • 8 g gelatine
  • evt. dunne chocoladeflikken
  • cacao, om erover te strooien
  • evt. ook nodig: schaal van ± 15-20 cm

Instructies

  • Klop de room lobbig tot bijna stijf.
  • Meng de koffie met de frangelico. Leg de helft van de lange vingers in een passende schaal en besprenkel met de helft van het koffiemengsel.
  • Klop de eidooiers schuimig met de poedersuiker en meng de mascarpone en specerijen erdoor. Klop tot een glad mengsel.
  • Los de gelatine op in weinig koud water. Knijp uit en meng door het eidooiermengsel en dat door de geslagen room.
  • Verdeel de helft van de room over de lange vingers, strijk glad. Verdeel daarop de overige lange vingers en besprenkel met de rest van het koffiemengsel. Verdeel de rest van de room erover en strijk glad. Laat opstijven in de koelkast. Versier vlak voor serveren met chocoladeflikken en bestrooi met cacao en nog wat koekkruiden.

Voedingswaarde

calorieën: 926kcal
eiwit: 18g
vet: 51g
koolhydraten: 96g
auteur: delicious.
RECEPT, BEREIDING: EDUARDO SCARDUA – RESTAURANT PLANTAGE ROCOCO | FOTOGRAFIE: CHANTAL ARNTS | STYLING: MAAIKE KOORMAN
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!