Thaise roerbak met rundvlees & groene peperkorrels

Thaise roerbak met rundvlees & groene peperkorrels
Recepten: Olivia Andrews, Fotografie: Mark Roper, Styling: Kirsten Jenkins
Voorkeur: glutenvrij, glutenvrij / lactosevrij, lactosevrij

aantal 4 | hoofd, hoofdgerecht | doordeweeks | thais | glutenvrij, lactosevrij

Garnalen, vis of rundvlees… dankzij de wok heb je het binnen een half uurtje op tafel. Met verse pepers, vis-, oester- of soja- saus maak je het hemels! Maak bijvoorbeeld deze Thaise roerbak met rundvlees & groene peperkorrels.

Voorbereiding:25

Totale tijd:25

Ingrediënten

  • 3 el vissaus
  • rasp en sap van 1 biolimoen
  • 1 tl rietsuiker
  • 1 grote wortel grof geraspt
  • 1 groene chilipeper in dunne ringetjes
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 stengel citroengras sereh, zonder het taaie buitenblad, fijn geraspt
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 tl gemalen koriander
  • 4 kaffirlimoenblaadjes jeruk purut, gekneusd
  • 3 kleine Japanse aubergines of 1 grote aubergine, in 3 cm-blokjes
  • 600 g rundergehakt
  • 200 ml kokosmelk
  • 2 el groene peperkorrels
  • 300 rijstnoedels gekookt, voor erbij

Instructies

  1. Meng in een kom de vissaus met de limoenrasp en het -sap en de suiker. Roer tot de suiker is opgelost. Voeg de wortel en peperringetjes toe en schep om.
  2. Verhit de olie in een wok op matig tot hoog vuur. Roerbak hierin het citroengras, de komijn, koriander en limoenblaadjes ± 1 min. tot de aroma’s vrijkomen. Voeg de aubergines toe en roerbak 1 min. Voeg het gehakt toe en roerbak het in ± 3 min. rul terwijl je het opbreekt met een pollepel. Voeg de kokosmelk, peperkorrels en 125 ml water toe. Roerbak nog 6-8 min. tot de aubergine gaar is en het water verdampt.
  3. Voeg de wortel en peperringetjes toe. Breng de saus op smaak met wat van het vissausmengsel. Laat alles al omscheppend nog ± 1 min. doorwarmen. Serveer met de rijstnoedels.

Voedingswaarde

  • calorieën: 646 kcal
  • eiwit: 35 g
  • vet: 40 g
  • koolhydraten: 33 g

Recepten: Olivia Andrews, Fotografie: Mark Roper, Styling: Kirsten Jenkins

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Lees ook: kerstmenu: alles zonder oven | delicious.magazine